17 °c

Başbakan Yardımcısı Canikli’den Fi Yapı mağdurlarına müjde

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugüne kadar 800’ü aşkın şirketin TMSF’ye devredildiğini belirterek bu şirketlerden zarar edenlerin satılacağını söyledi.

Ekonomi Haberi
Başbakan Yardımcısı Canikli’den Fi Yapı mağdurlarına müjde
Başbakan Yardımcısı Canikli’den Fi Yapı mağdurlarına müjde

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, NTV canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketlerin varlıklarının toplam değerinin 48 milyar TL olduğunu belirten Canikli, bu şirketlerin hasılatları toplamının 30 milyar TL olduğunun altını çizdi.

Canikli, 800’den fazla şirketin TMSF bünyesinde olduğunu ifade ederek, “Müdahale etmeseydik, şirketlerde iflaslar olabilirdi. Normalde bu şirketler mahkeme sonuçlanana kadar kalacak, satılmayacak. Mahkeme suçlu bulmazsa sahiplerine iade edilecek. Yargılama sonuna kadar yönetilecek.

Mali yapısı bozulup zarar eden firmaların finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla zarar edilenlerin tamamı satılabilir” diye konuştu.

Fİ YAPI’DA 5.500 MAĞDUR VAR

TMSF bünyesine alınan inşaat şirketlerinden Fi Yapı’nın 5.500 civarında konutu sattığını ama tamamlayamadığını anlatan Nurettin Canikli, “Burada yaklaşık 250 milyon liralık bir kaynak lazım ki inşaatlar tamamlansın. Firmaya ait değerli bir arsa olduğu ortaya çıktı.

Onu şu anda satışa hazırlıyoruz. Mümkün olduğunca iyi bir fiyata satmaya çalışacağız. Yine de fark kalırsa onu da tamamlayıp projeleri bitireceğiz ve mağduriyetlere son vereceğiz” dedi.

Sıradaki Haber