17 °c

Coca-Cola alkollü içecek üretecek

Coca-Cola Japonya'da alkollü içecek üretecek. Şirket son yıllarda yükselen sağlıklı yaşam trendine karşı satışlarını artırmaya çalışıyor.

Ekonomi Haberi
Coca-Cola alkollü içecek üretecek
Coca-Cola alkollü içecek üretecek

Financial Times’ın haberine göre; Coca-Cola Japonya'da alkollü içecek üretecek. Şirket artık Japonların geleneksel asitli ve alkollü kokteyli Chu-Hai'den de yapacak. 125 yıllık marka tarihinde ilk kez alkollü bir içecek üretilmiş olacak.

Coca-Cola Japonya'nın başındaki Jorge Garduno, “Coca-Cola her zaman alkolsüz içeceklere odaklanmıştır. Bu alkollü içecek pazarına girmek için yumuşak bir geçiş” diyerek şirketin önümüzdeki yıllardaki ürün çeşitliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Coca-Cola'nın üreteceği Chu-Hi'nin içinde yüzde 3 ila 8 arasında alkol olması bekleniyor. 2011 yılından bu yana Japonya'da patates ve pirinçten üretilen içkilerin satışları yüzde 40 arttı.

Gazlı içecek üreten firmalar son yıllarda bir çıkış arıyor. Genç kuşağın asitli içecek üretmekten sağlık sebebiyle uzak durması satışların istendiği gibi artmasını engelliyor. Geçen ay dünyaca ünlü ketçap üreticisi Heinz satışlarını artırmamasıyla gündem olmuştu.

Sıradaki Haber