17 °c

Dev banka yıllar sonra geri dönüyor!

Maliye Bakanı Ağbal, bazı kamu alacaklarını yeniden yapılandıran kanun teklifinin yasalaşmasının ardından, BDDK'ya gerekli başvurunun yapılarak Emlak Bankasının yeniden faaliyete geçeceğini bildirdi.

Ekonomi Haberi
Dev banka yıllar sonra geri dönüyor!
Dev banka yıllar sonra geri dönüyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye, Gümrük ve Ticaret bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacaklarını yeniden yapılandıran teklifin görüşmeleri sürüyor.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 10. maddesi kabul edildi. Maddeye göre, Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi ile Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi, gerekli izinlerin alınmasının ardından tasfiyeden çıkartılacak.

Tasfiyeden çıkan Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketinin yeni esas sözleşmesi Genel Kurul tarafından kabul edilinceye kadar, Tasfiye Kurulunun ilgili mevzuattan ve esas sözleşmeden kaynaklanan tüm yetki ve sorumlulukları ile bankanın tüm iş ve işlemlerinde yetki ve sorumluluk Yönetim Kuruluna geçecek.

Sıradaki Haber