17 °c

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına fiilen başlandı

Çanakkale Boğazı'nın ilk incisi Çanakkale 1915 Köprüsü'nde çalışmalar başladı… Bölgede inceleme yapan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, çalışamaların fiilen başladığını, temelin ise 18 Mart'ta atılacağını belirtti...

Ekonomi Haberi
1915 Çanakkale Köprüsünün inşaatına fiilen başlandı
1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına fiilen başlandı

Çanakkale Boğazı'nı ilk defa birleştirecek Çanakkale 1915 Köprüsü'nde çalışmalar start aldı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan dev projeyi, Daelim (Kore) - Limak - SK (Kore) - Yapı Merkezi OGG kazanmıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "anakkale için önemli olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına fiilen başlandı" dedi.

Bakan Arslan, Çanakkale'deki ziyaretlerinin ardından 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapılacağı Anadolu yakasındaki Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkisindeki alanda incelemede bulundu.

İş makinelerinin bölgede hafriyata başladığına işaret eden Arslan, şöyle konuştu: "Bakanlık olarak gerek bizim, gerek ülkemiz için, gerek Çanakkale, Lapseki için gerçekten tarihi günler yaşıyoruz.

Çünkü verdiğimiz bir sözün bu bölge için şehitler diyarı Çanakkale için önemli olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına fiilen başlandı. Sahada siz de görüyorsunuz, iş makineleri çalışıyor. Biz burada özellikle Anadolu yakasını Trakya bağlayacak olan köprü ayağının geldiği yerdeyiz.

18 Mart'ta da inşallah bu köprünün resmen temelini Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve değerli misafirlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Bu gurur gerçekten hepimize yeter."

Arslan, şöyle konuştu:

"Dünyanın en büyük ayak açıklığı olan köprüsü ki 2023 metre olacak. Yaklaşım viyadüklerini de düşünürseniz 5 bin metrenin üzerinde bir uzunluktan bahsediyoruz. Deprem kuşağında rüzgar alan bir yerde çok özel bir köprü olacak. Diğer köprülerden farkı iki ayrı köprü gibi olacak ve yan yana iki köprü gibi karşılıklı kirişlerle bağlanmış olacak.

Ancak köprü sadece bu bölgede insanımızın yaşamını kolaylaştırmış olmayacak. Karşıdan karşıya geçişleri kolaylaştırmış olmayacak. Tarihi yarımada, Gelibolu’nun, Çanakkale’nin olduğu yerde bu bölgenin turizmine ilave bir katkı sağlayacak. İnsanımızın bu tarihi değerlerinin olduğu yer gelip ziyaret etmesini çok daha da kolaylaştırmış olacak.

Mutluluğumuz, gururumuz dünya çapındaki bir projeyi bugün sahasında fiilen işi başlamış olarak yerinde görüp, yerinde tetkik edip, inşallah geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir ortamı sizlerle yaşamış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber