17 °c

Dolar tekrar yükselmeye başladı

15 Şubat öncesinde düşüş trendine giren dolar fiyatları 2 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Kur 3.70'i zorladı.

Ekonomi Haberi
Dolar tekrar yükselmeye başladı
Dolar tekrar yükselmeye başladı

Dolar fiyatları  3.70 ile 15 Şubat'tan beri en yüksek seviyeyi test ederken; TL, gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışıyor.

ABD Merkez Bankası yetkililerinin hafta başındaki açıklamaları sonrası Mart ayında faiz artışı olasılıklarının yükselmesi doların tüm gelişmekte olan ülke para birimleri karşısındaki değer kazancında ana belirleyici oldu.

Bankacılar negatif ayrışmanın kısmen jeopolitik endişelerden kaynaklanmış olabileceğine dikkat çekerken, TL'nin bugün dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 1'e ulaştı. Benzer para birimlerinde ise kayıplar genel olarak yüzde 0.2 civarında seyrediyor.

Bir bankanın döviz masası müdürü, "Menbiç'te ABD destekli PYD'nin Türkiye destekli ÖSO ile karşı karşıya gelmesi TL'de satış için bir neden. Ancak piyasadaki bu denli hareketi tek başına bu gelişme açıklamayabilir. Kur 3.75 üzerinde doğru sert bir hareket olmaz ise bu hareket yeniden terse dönebilir" dedi.

Dün akşam saatlerinde 3.67 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah güne 3.66 civarında başlamıştı. Kur 3.70'i test ettikten sonra saat 12.21'de ise 3.6965/3.6979 seviyesinde işlem gördü.

Sıradaki Haber