17 °c

Dolar ve Euro ne kadar? - 06 Mart 2017

Dolar, haftaya yükselişle başlayarak 3,72 seviyelerinde dengelendi. Euro, yatay seyirle 3,94 TL ile haftaya başladı.

Ekonomi Haberi
Dolar ve Euro ne kadar? - 06 Mart 2017
Dolar ve Euro ne kadar? - 06 Mart 2017

Cuma günü yurt içinde beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon  verisi sonrasında analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 3,75 sınırına  kadar yükselen dolar/TL, bu seviyelerde etkisini artıran satışlarla düşüşe  geçerek günü yüzde 0,71 değer kaybıyla 3,7026'dan tamamladı.

Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,6  artışla 3,7240'tan alıcı buluyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle  3,9477'den ve sterlin/TL de yüzde 0,28 yükselişle 4,5750'den işlem görüyor.

 ABD Merkez Banksı Başkanı Janet Yellen, cuma günü Chicago'da yaptığı  konuşmada, ekonominin beklenen yönde ilerlemeyi sürdürmesi halinde kademeli faiz  artışına devam etmenin uygun olacağını belirterek, "Bu ayki toplantımızda,  Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) istihdam ve enflasyonun beklentilerimiz  doğrultusunda ilerlemeye devam edip etmediğini değerlendirecek. Eğer ediyorsa  faiz artışında ek ayarlama yapmak uygun olacak" ifadelerini kullandı.

 Analistler, bu hafta özellikle cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı  istihdam verisinin piyasaların odak noktasında olacağını kaydederek, ABD Başkanı  Donald Trump'ın mali politikalara ilişkin söylem ve adımlarının da izleneceğini  dile getirdi.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Avro  Bölgesi yatırımcı güven endeksi ve ABD'de açıklanacak fabrika ve dayanıklı mal  siparişlerinin takip edileceğini belirten analistler, dolar/TL'de 3,7360  seviyesinin direnç, 3,7000 seviyelerinin ise destek konumuna geldiğini söyledi.

Sıradaki Haber