17 °c

Dolar yine o rakamı gördü!

Son 3 aydır 3.50 civarında dalgalanan dolar geçen haftaki sert yükselişinin ardından bugün 3.62'de dengelendi.

Ekonomi Haberi
Dolar yine o rakamı gördü!
Dolar yine o rakamı gördü!

Dolar dün 3.60 seviyesinde kapanmasının ardından bu sabah serbest piyasada 3.62 TL'den işlem görüyor.

Son 3 aydır 3.50 civarında dalgalandıktan sonra geçen hafta 3.5150'li seviyelerden sert yükselişle 3.65'e yaklaşan dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde bu seviyeden 3.61 seviyesinin altına geri çekildi. Zayıf gelen ABD verileri ve küresel piyasalarda artan risk alma iştahıyla birlikte kur 3.6020'ye kadar gevşedi.

 Dolar/TL açısından 3.64'ün önemli bir direnç olmayı sürdürdüğünü belirten analistler, bu seviyenin aşılması halinde teknik anlamda 3.72'ye kadar kuvvetli bir dirençle karşılaşılmayacağını belirtiyor. TL'nin yakın vadede yaptığı bu hareketi geri döndürmesi için 3.61 ve 3.58 seviyeleri altında kalıcılık sağlanması gerektiği belirtiliyor. 

Dolar/TL bu sabah saat 09.10'da 3.6201 seviyesinden işlem gördü. Dün kapanış saatinde 4.10 civarında olan euro/TL ise aynı saatte 4.1215 seviyesindeydi.

ABD'de merkez bankasının atması beklenen ve piyasaların zamanını tam olarak kestiremediği sıkılaştırma adımları dolardaki küresel değer kazancına ve ABD'de faizlerdeki yükseliş trendine neden oluyor. Bu trend ise gelişmekte olan ülke kurları üzerinde ciddi bir satış baskısı yaratıyor.

Satış baskısının başladığı dönemde TL'ye yönelik değer kazancı yönünde pozisyonların ağılıkta olması nedeniyle gelişmekte olan ülke para birimleri arasında TL en çok değer kaybedenler arasında yer aldı.

Sıradaki Haber