17 °c

Efsaneler geri dönsün, ekonomi şahlansın!

Ak Parti hükümetinde ekonomi bakanlarının çoğu değişecek. Çünkü 2019'da iki seçim var ve şimdiden ekonominin şaha kalkması gerekiyor.

Ekonomi Haberi
Efsaneler geri dönsün, ekonomi şahlansın!
Efsaneler geri dönsün, ekonomi şahlansın!

Ak Parti hükümetleri ve sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002-2008 döneminde Türkiye tarihinin en yüksek kalkınma hamlesini başarıyla gerçekleştirdi. O başarıda büyük payı olanların hükümete yeniden girmesi büyük önem taşıyor. Kulislerde bu isimlerden üçü şöyle sıralanıyor:
ALİ BABACAN: Uzun süre ekonominin patronu konumunda Türkiye’ye hizmet verdi. Ak Parti hükümetine yönelik en önemli kumpaslardan biri Babacan’ın isminin değersizleştirilmesi ve görevden uzaklaşmasını sağlamaktı. Türkiye’nin ihtiyacı olan küresel kurumlarda yeniden güven tesisi için Ali Babacan’ın yine ekonominin patronu konumuna getirilmesi çok yararlı olabilir. Önümüzdeki dönemde faizlerin düşmesi, büyümenin hızlanması şart. Bunu başarmak için de küresel ekonomiyi çok iyi bilen bir isim olarak Babacan’dan yararlanmak en doğru adım olur.
ERDOĞAN BAYRAKTAR: Türkiye’de inşaat ve gayrimenkul sektörü ile kentsel dönüşüm en hızlı büyüme yıllarını Erdoğan Bayraktar döneminde yaşadı. Öyle ki Sayın Bayraktar’ın başarısı TOKİ Başkanlığı dönemine kadar uzanır. Bayraktar’ın bakanlıktan uzaklaşmasına neden olan olay ise FETÖ PDY’nin 17-25 Aralık operasyonudur ki bu operasyonun da aslında yargı yoluyla darbe girişimi olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Öyleyse Sayın Bayraktar’ın tekrar Çevre ve Şehircilik Bakanı olması son derece normal bir karardır.
KÜRŞAD TÜZMEN: Ak Parti’nin altın yıllarının en önemli isimlerinden biri de eski ekonomi bakanı Kürşad Tüzmen’dir. Sayın Tüzmen de Dış ticaret Müsteşarlığı döneminden itibaren Türkiye’nin ihracatının şahlanmasına en büyük katkıyı sağlayan isimdir. Bakanlık döneminde Türkiye’nin ihracatının nereden nereye geldiğine bakılırsa önümüzdeki dönemde neler yapabileceği daha iyi anlaşılır.

Sıradaki Haber