17 °c

Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası

BARSELONA (AA) – Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Başkanı Mohamed Choucair, Akdeniz bölgesinde genç nüfusun yaşadığı işsizlik sorununun "saatli bomba" gibi olduğunu belirterek, "Özel sektörün aktif bir rol oynamaması durumunda hükümetler işsizlik sorununa tek başlarına çare bulamayacak." dedi.Anadolu Ajansının (AA) ikinci kez "Global İletişim Ortağı" olduğu...

Ekonomi Haberi
Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası
Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası

BARSELONA (AA) – Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Başkanı Mohamed Choucair, Akdeniz bölgesinde genç nüfusun yaşadığı işsizlik sorununun "saatli bomba" gibi olduğunu belirterek, "Özel sektörün aktif bir rol oynamaması durumunda hükümetler işsizlik sorununa tek başlarına çare bulamayacak." dedi.

Anadolu Ajansının (AA) ikinci kez "Global İletişim Ortağı" olduğu 10. Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası (MedaWeek) etkinliği, İspanya’nın Barselona kentinde başladı.

Choucair, burada yaptığı konuşmada, Akdeniz ülkelerine çağrıda bulunarak, "Genç işsizlik gibi sorunları tam olarak saptamak ve çözüm bulmak için daha fazla iş birliği yapılması gerekmektedir." dedi.

Suriye'deki mevcut durumun bir sonucu olan mülteci krizinin Akdeniz ülkelerinin ekonomilerini ve işsizlik oranını önemli ölçüde etkilediğini ifade eden Choucair, "Akdeniz bölgesinde karşılaştığımız en büyük problemlerden birisi, şüphesiz genç nüfusun yaşadığı işsizlik sorunudur. Bu sorun, saatli bomba gibi. Özel sektörün aktif bir rol oynamaması durumunda hükümetler işsizlik sorununa tek başlarına çare bulamayacak. Özel yatırımcılara ihtiyaç var." değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona Ticaret Odası Başkanı Miquel Valls de söz konusu bölgenin genç nüfusta işsizlik gibi önemli sorunlarının konuşulması için ortamlar oluşturulmasının önemine işaret ederek, "Bu konferansta bu sorunlara çözüm arayacağız. Aynı zamanda Kuzeybatı Afrika'nın finansal olarak entegrasyonunu da konuşacağız." ifadesini kullandı.

- "Bölge gençleri eğitim ve iş fırsatlarından yararlanamadı"

Akdeniz İçin Birlik Genel Sekreteri Fathallah Sijilmassi ise bölgedeki genç işsizliğine bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirterek, ekonomik krizden bu yana bölge gençlerinin büyük bölümünün eğitim, iş ve benzeri birçok fırsattan yararlanamadığını söyledi.

Sijilmassi, "Özel sektör, gençlere istihdam sağlanması, bölgesel istikrar ve gelişimin gerçekleşmesi için hayati öneme sahip." ifadesini kullandı.

- Slogan, "Aksiyona ihtiyaç var"

ASCAME, Barselona Ticaret Odası ve Akdeniz İçin Birlik tarafından düzenlenen etkinlikte, geleceği parlak sektörlerden girişimciliğe, sosyal ekonomiden kalkınma modellerine, göçmenlerin ekonomiye katılımından genç işsizliğine kadar birçok konuyu içeren oturumlar yapılıyor. Üç gün sürecek Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası'na, 20’den fazla ülkeden ekonomiye yön veren politikacılarla iş dünyasından temsilciler katılıyor.

Akdeniz bölgesinin en önemli ekonomik organizasyonlarından olan ve bu yılki sloganı "Aksiyona ihtiyaç var” şeklinde belirlenen etkinlik, 2 Aralık'ta sona erecek.

Sıradaki Haber