17 °c

EPDK: Doğalgaz ihaleleri TL ile yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, 'Yastık altındaki dövizi, altına veya TL'ye çevirin' çağrısı üzerine özel sektörün yanı sırı kamu kurum ve kuruluşlarından da hamleler üst üste geliyor. Son olarak Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na ait döviz TL'ye çevrildi. Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar...

Ekonomi Haberi
EPDK: Doğalgaz ihaleleri TL ile yapılacak
EPDK: Doğalgaz ihaleleri TL ile yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, 'Yastık altındaki dövizi, altına veya TL'ye çevirin' çağrısı üzerine özel sektörün yanı sırı kamu kurum ve kuruluşlarından da hamleler üst üste geliyor.

Son olarak Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na ait döviz TL'ye çevrildi. Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası cinsinden çıkma kararı aldı. Türk Hava Yolları (THY) ,Amerikan Doları üzerinden uygulanan Türkiye çıkışlı Umre ücretlerini, bugün itibarıyla Türk Lirası olarak uygulanmaya başladı. THY'nin bu yönlü girişimiyle, dönem ve kullanılan seferlere göre vergi dâhil Türkiye çıkışlı Umre ücretleri TL cinsinden uygulanacak.

Sıradaki Haber