17 °c

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Esnafımızın, tüccarımızın, milletimizin sağduyusuyla ülkemizin ekonomik faaliyetlerini daha da geliştirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi.Tüfenkci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda, yaptığı konuşmada, memleketinin meclisinde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.Bakanlığının sorumluluk...

Ekonomi Haberi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Esnafımızın, tüccarımızın, milletimizin sağduyusuyla ülkemizin ekonomik faaliyetlerini daha da geliştirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Tüfenkci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda, yaptığı konuşmada, memleketinin meclisinde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bakanlığının sorumluluk alanının geniş olduğunu aktaran Tüfenkci, göreve geldikten sonra sektörle, paydaşlarıyla hep istişare içerisinde olduklarını ifade etti.

Tüfenkci, bakanlığı devraldıktan sonra Türkiye'nin çok ciddi dalgalanmalar yaşadığını anlatarak, "Rusya ile yaşanan ve uzun süren uçak krizi, iç ve dış terör saldırıları ve hepimizin birlikte yaşadığı 15 Temmuz darbe girişimini yaşadı bu ülke. İçimizden çıkan hainler maalesef insanlarımızı şehit etti ve biz dünyada darbe yiyen, darbeye kalkışan bir ülke konumuna girdik, iç savaş görüntülerine veya terör saldırılarına muhatap olan ülke konumuna düştük." diye konuştu.

Darbe girişimine karşı milletin dik durduğunu, sokaklara çıktığını hatırlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Amaç Türkiye'yi bölmekti. Suriye, Irak gibi yapmaktı. Orada birbirine düşürülen bir Türkiye, akabinde birileri gelecek hakemlik yapacak ve birilerine Türkiye'yi yem edecek, amaç bu. Şimdi aynı güç odakları yurt dışında ekonomik terör estirmeye başlıyor. Lobileri müthiş, yalanların haddi hesabı yok. PKK lobisiyle, örgütüyle kol kola 'Türkiye'yi biz nasıl zayıflatırız, Türk insanını nasıl zayıflatırız' onun hesabını yapıyorlar. Türkiye zarar görürse, Türkiye ekonomik olarak gerilediğinde kim kazanacak. Türkiye büyürse buradaki herkes büyür. Ama Türkiye kaybederse inanın buradaki herkes bir şekilde kaybeder. Sen yurt dışına kaçsan da yurt dışında olsan da yurt dışında iş yapsan da eğer senin arkanda güçlü bir devlet yoksa sen isteğin gibi yurt dışında iş yapamazsın."

- "Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz"

Tüfenkci, dünyadaki bütün devletlerin müthiş bir korumacılık yaptığını belirterek, birilerinin kendileri gibi bağıra çağıra birilerinin de çaktırmadan yaptığını ifade etti.

Yatırımlarını devam ettiklerini bildiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bunca engellemelere rağmen, böyle bir darbe girişimine maruz kalmamıza rağmen Allah'a hamdolsun millet hem demokrasiye hem ekonomisine sahip çıktı. Hiçbir ülke bu derece ciddi bir saldırı altında kalıp da bir gün sonra bütün borsalarını açık tutamaz. Ama Türkiye tuttu. Akşam bütün millet sabaha kadar caddelerde sokaklardaydı, sabah gitti fabrikasını, mağazasını, dükkanını açtı üretime devam etti. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Osman Gazi Köprüsü'nü açtık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dev bir proje, hizmete aldık. Allah nasip ederse Avrasya Tünelini de Aralık ayının sonunda hizmete alıyoruz. Ülkemizde 7'den 70'e bütün sanayicilerimiz, iş adamlarımız adeta bir seferberlik ruhuyla hareket ediyor. Bir ülkenin en büyük gücü kendi insan unsurudur."

- "Tüm politikalarımızı büyüme üzerine kurduk"

Türkiye ekonomisini dünya ekonomisinden ayrı tutamayacaklarını dile getiren Tüfenkci, "Dünyada daralan bir ticaret var. 2015 verilerine göre dünya ticareti 3,6 oranında bir daralma yaşıyor. Buna rağmen Türkiye 2015'de yüzde 4 oranında büyümüş. 2016'nın özellikle üçüncü çeyreğinde biraz rakamlar düşük gelecek, dördüncü çeyrekten itibaren inşallah Türkiye büyümesine, yoluna devam edecek. Orta vadeli büyüme programını yaparken biz sürekli küçülen bir Türkiye'yi değil, büyüyen bir Türkiye'yi hedefledik. Tüm politikalarımızı büyüme üzerine kurduk. 2017'yi inşallah yüzde 5 büyümeyle kapatmayı düşünüyoruz. 2018 ve 2019'da da yüzde 4,5-5'in üzerinde büyümelerle Türkiye'yi götüreceğiz inşallah." diye konuştu.

Tüfenkci, göreve geldikten bu yana esnafın, tüccarın, sanayicinin yanında olduklarını anlatarak, "Esnafımızın, tüccarımızın, milletimizin sağduyusuyla ülkemizin ekonomik faaliyetlerini daha da geliştirerek yolumuza devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, FETÖ'yle, PKK'yla, PYD'yle, DAEŞ'le mücadele edeceğiz, bir yandan da Türkiye'nin refah pastasından daha fazla pay alması için çaba göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da çalışmaları hakkında bilgi vererek, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararını kınadığını söyledi.

Sıradaki Haber