17 °c

İstanbul Sanayi Odası 1 haftada bin kişiyi işe aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı İstihdam Seferberliğine ilk büyük katkıyı yaptı.

Ekonomi Haberi
İstanbul Sanayi Odası 1 haftada bin kişiyi işe aldı
İstanbul Sanayi Odası 1 haftada bin kişiyi işe aldı

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Odamızın ve üyelerimizin çabalarıyla sağlanan yeni istihdam sayısı bir haftada 152 firmada 1.000 kişiyi aştı. Önümüzdeki günlerde bu sayının arzu ettiğimiz ölçüde daha da yükseleceğinden kuşku duymuyorum” dedi.

İSO Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı “Türk Eximbank’ın Vizyon ve Projelerinin Sanayicimizin ve İhracatçımızın Rekabet Gücünü Desteklemek Açısından Önemi” ana gündemi ile gerçekleştirildi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın konuk olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Erdal Bahçıvan, Oda bünyesinde ‘İstihdam Seferberliği Danışma Masası’ oluşturduklarını belirterek, “Firmalarımız, istihdam teşvikleriyle ilgili bilgi almak ve istihdam sağlayan firmalar listesinde yer almak için bu masamızla iletişime geçebilirler. Eleman arayan firmalarımız da buraya başvurabilirler” diye konuştu.

Bahçıvan şöyle devam etti: “TOBB’un başlattığı Nefes Kredisi kampanyasına İSO olarak çok güçlü destek verdik. İSO üyesi KOBİ’lerimizin kullanımı için toplam 75 milyon liralık kredi hacmi oluşturarak bu kampanyaya katıldık. Kampanyanın başlamasından bu yana geçen süre zarfında 343 üyemiz yaklaşık 50 milyon TL kredi kullandı.”

EXIMBANK KREDİLERİ

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türk Eximbank’ın vizyon ve projelerine ilişkin olarak da şöyle konuştu: “Türk Eximbank’ın nitelikli ihracatı artıracak, ihracata dayalı yatırım kredilerini KGF ile birlikte destekleyen bir vizyonu olmalı. Sağlanan desteklerde sektörel bazlı bir yaklaşımın ön plana çıkması gerekli. Kredi ve sigortada her sektör için, o sektörün özel ihtiyaçlarını dikkate alan farklı uygulamalara gidilmeli.

Ayrıca risklerin yüksek olduğu ülkelere yönelik ihracat kredi sigortası başvuruları özel bir değerlendirmeye tabi tutulmalı ve aranan şartlar daha elverişli hale getirilmeli. Bankanın Türk Lirası kredi olanakları da genişletilmeli. Yine satıcı kredilerinin sigortalanmasında, KOBİ’ler için sigorta primlerinin indirilmesinde fayda bulunuyor" dedi.

Sıradaki Haber