17 °c

Kimse yasak dinlemiyor! 45 dakikada 20 tane geçti

5 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden otobüs ve kamyonların geçmesi yasak olduğu halde, sürücüler kural tanımıyor.

Ekonomi Haberi
Kimse yasak dinlemiyor! 45 dakikada 20 tane geçti
Kimse yasak dinlemiyor! 45 dakikada 20 tane geçti

Otobüs ve kamyon gibi büyük araçların yaka değiştirmeleri için tek yol Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün (YSS) gösterilmişti. Fakat maliyetlerinin arttığını iddia eden otobüs ve kamyoncular Anadolu’dan Avrupa’ya geçişte özellikle saat 02.00 ile 05.30 arasında yasak olmasına aldırmadan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanmaya başladı.

OTOBÜS ve kamyon gibi büyük araçlar Anadolu yakasından Avrupa’ya geçişte kendilerine ‘ücretsiz bir yol’ buldu. Otobüs ve kamyon gibi büyük araçların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanması Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun devreye girmesiyle yasaklanmıştı.

Ancak hem daha uzun yol kat edilmesi hem de geçiş ücretlerinin FSM’ye göre daha yüksek olması sebebiyle otobüs ve kamyonlar YSS köprüsünden geçmek yerine FSM köprüsünden kaçak geçiş yapmaya devam ediyordu. Bunu engellemek için ise FSM’nin Anadolu-Avrupa geçişine kamera sistemi kuruldu. Bu köprüden büyük araçların geçişi de engellenmiş oldu. Ancak şehirler arası hizmet veren otobüsler çareyi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmekte buldu.

Sıradaki Haber