17 °c

Kredi kartı sahipleri dikkat! Süre uzatılmayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, internetten kartla alışverişe onay süresi olan 31 Ocak 2018 tarihinin uzatılmayacağını söyledi.

Ekonomi Haberi
Kredi kartı sahipleri dikkat! Süre uzatılmayacak
Kredi kartı sahipleri dikkat! Süre uzatılmayacak

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, internetten kartla alışveriş için onay süresinin 31 Ocak 2018 tarihi olduğunu belirterek bu sürenin bir daha uzatılmayacağı uyarısında bulundu.

"Kişi istediği an kartını internette alışverişe açacak"

BDDK Başkanı Akben, bu sürenin yıl sonunda dolduğunu hatırlatarak, ancak yıl sonu alışverişlerinin etkilenmemesi için bu tarihi 31 Ocak'a ertelediklerini anımsattı.

Akben, şöyle devam etti:

"31 Ocak'ta internete açık kartların mutlak suretle taleple açık olması şartı getirilmişti. Bu, tabii şöyle bir algı oluşturmasın; e-ticarete bir zarar mı verecek, internette bundan sonra mutlaka onay gerekmesi falan... Kişi istediği an internete kredi kartını açma yetkisine sahiptir. Bankayı aradığı an onu internet kullanımına açabilecek konumdadır. Burada herhangi bir e-ticaretin engellenmesi söz konusu değildir. Aksine tüketicilerin mağduriyetlerinin önlenmesi söz konusudur."

Akben, 2017'de aldıkları bir diğer önemli kararın ise ortak ATM'nin yaygınlaştırılmasına yönelik düzenleme olduğunu belirterek, bu kapsamda bir standarda gidildiğini ve tüketicinin koruma altına alındığını anlattı.

İKİ KEZ UZATILMIŞTI

Banka kartlarının elektronik ticarette kullanımı için onay verme süresi daha önce 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a ve ardından da 31 Ocak 2018'e uzatılmıştı.

Sıradaki Haber