17 °c

Madeni paradan Atatürk portresi çıkarılıyor mu?

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Atatürk'ün portresinin yeni basılan madeni paralardan çıkarılması söz konusu değil. Bunlar sınırlı sayıda basılan hatıra paralardır" dedi.

Ekonomi Haberi
Madeni paradan Atatürk portresi çıkarılıyor mu?
Madeni paradan Atatürk portresi çıkarılıyor mu?

15 Temmuz için basılan hatıra paralar akıllara "Madeni paradan Atatürk portresi çıkarılıyor mu?" sousunu getirmişti... Yanıt Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Atatürk'ün portresinin  yeni basılan madeni paralardan çıkarılmasının söz konusu olmadığını, bunların  sınırlı sayıda basılan hatıra paralar olduğunu söyledi.

Atatürk'ün portresinin yeni basılan madeni paralardan çıkarılmasının  söz konusu olmadığını belirten Şimşek, "Bunlar sınırlı sayıda basılan hatıra  paralardır. Hiçbir şekilde ülkemizin kurtarıcısı, kurucusu ve hepimiz için büyük  lider olan Atatürk'ün portresinin madeni paralardan çıkarılması asla ve asla söz  konusu değildir, olmayacaktır. Hatıra paralara sınırlı bir istisnadır." dedi.

Türkiye'nin zor bir konjonktürden geçtiğini dile getiren Şimşek, "Geçici birtakım sıkıntılar var ama inanıyorum ki daha çok reformla, rasyonel  politikalarla Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir sorun yoktur. Türkiye'nin geleceği  parlaktır" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, soru cevap işleminin ardından  birleşime ara verdi.

Verilen aradan sonra hükümet ve komisyonun yerine oturmaması üzerine  Bahçekapılı, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Sıradaki Haber