17 °c

Mersin'de milli istihdam seferliği

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine ilişkin, "Mersin olarak milli istihdam seferberliği kapsamında şu an özel iş yerlerinde istihdam edilen personelin üzerine en az yüzde 5 istihdam sağlayacağız." dedi.Çakacak, valilikte oda başkanlarıyla gerçekleştirdiği milli istihdam seferliği istişare...

Ekonomi Haberi
Mersin'de milli istihdam seferliği
Mersin'de milli istihdam seferliği

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine ilişkin, "Mersin olarak milli istihdam seferberliği kapsamında şu an özel iş yerlerinde istihdam edilen personelin üzerine en az yüzde 5 istihdam sağlayacağız." dedi.

Çakacak, valilikte oda başkanlarıyla gerçekleştirdiği milli istihdam seferliği istişare toplantısıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'de kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıyla toplantı yaptıklarını söyledi.

Bu seferberlikle kentte nelerin yapılabileceğini görüştüklerini ifade eden Çakacak, şöyle konuştu:

"Mersin olarak milli istihdam seferberliği kapsamında şu an özel iş yerlerinde istihdam edilen personelin üzerine en az yüzde 5 istihdam sağlayacağız. Bu konularda bütün odalarımız üzerilerine düşen görevleri yapacaklar. Biz de ilerleyen günler içerisinde odalarımızın meclislerine katılacağız. İş dünyamızın temsilcileri olan sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerimiz, toplantılarımız olacak ve 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile istihdam edildiğinde devletin sağladığı imkanlarımız işverenlere anlatılacak. Hiçbir işverenin bu imkandan teşviklerden kaçınmayacağını düşünüyorum. Devletimiz, iş dünyamızın temsilcilerine 'Biz istihdam seferberliği başlatıyoruz bizden ne istersiniz' diye sorsalar eminim ki bu kadarını söylemezlerdi. Çünkü vergiler, bütün primler ve stopajı tamamen devlet ödüyor. Sadece çalıştırılacak personelin emeğinin, alın terinin karşılığı verilecek."

Çakacak, bu kapsamda Mersin'de yüzde 5'i de aşan bir katılım sağlanacağını umut ettiklerini aktardı.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu dile getiren Çakacak, "Ekonomisi her geçen gün büyüyen bir devlet. İş dünyamız, özel sektörümüz dünyada kendini kabul ettirmiş. Bu özel sektörü devletin bu imkanlarıyla destekleyerek, istihdamın artırılması amaçlanıyor. Amaç sosyal barışla ekonomik büyüme sağlanacak ve büyük bir psikolojik destek olacak. İnşallah mart ayı sonuna kadar hedeflediğimiz bu. En az yüzde 5'i yakalayacağımızı umuyorum." diye konuştu.

Çakacak, herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet etti.

- "Bu iş bizim sosyal huzurumuz için önemli"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da devletin vermiş olduğu imkanları iş dünyası olarak değerlendireceklerini belirterek, "Buradan Mersin'in yüzde 5 hedefini çok rahatlıkla yakalayabileceğini görüyoruz. Çünkü bu iş farklı bir iş. Bu iş bizim sosyal huzurumuz için önemli. İstihdamla birlikte bu insanları da biz kendi işimiz içinde görmek istiyoruz. Bu iş çok farklı bir boyuta gidecek." dedi.

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir de devletin bu proje için ayırdığı miktarın 12 milyar lira olduğunu belirtti.

Devletin çok büyük bir fedakarlık yaptığını bildiren Özdemir, "Bunun neticesi sosyal barış açısından çok önemli. Daha önemlisi de şimdiye kadar hep kayıt dışından yakınan işverenlerin kayıt dışından çıkıp kayıt içine girmesi için bir fırsat. Bunu böyle değerlendirip tüm işverenlerin buna katkıda bulunması için biz buradan sesleniyoruz. İnşallah burada Türkiye için çok önemli kazanımlar sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Diğer oda başkanları ve temsilcileri de projeye destek verdiklerini bildirdi.

Sıradaki Haber