17 °c

Mersin'de kuzugöbeği mantarı köylünün geçim kaynağı

Toros Dağları'nda yetişen kuzugöbeği mantarı, son yıllarda yöre halkının önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Toroslar ilçesi Değirmendere Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplayarak satıyor.

Ekonomi Haberi
Mersinde kuzugöbeği mantarı köylünün geçim kaynağı
Mersin'de kuzugöbeği mantarı köylünün geçim kaynağı

Mersin Toros Dağları'nda yetişen kuzugöbeği mantarı, son yıllarda yöre halkının önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Toroslar ilçesi Değirmendere Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplayarak satıyor. Bazı vatandaşlar ise topladıkları mantarları kışın kullanmak üzere kurutuyor.

KİLOSU 80 LİRA

Değirmendere Köyü'nde yaşayan 36 yaşındaki Sınıf Öğretmeni Rıdvan Yüksel, Toros Dağları'nda kuzugöbeği mantarının bu yıl daha az olduğunu belirterek mantarın kilosunun 70 - 80 liradan, kurusunun kilosunun ise 600 - 800 liradan satıldığını söyledi.

Kuzugöbeği mantarının her yerde yetişmediğini ve güneş gören, sedir ve ladin ağacı olan bölgelerde bulunabileceğini dile getiren Yüksel, "36 yaşındayım. Çocukluğumdan beri kuzugöbeği mantarı topluyorum. Bizim dağlarımızda çok olur.

Her derde de devadır. Biz her yıl Nisan ve Mayıs aylarında Toros Dağları'na kuzugöbeği toplamaya gideriz. Her yıl çok olurdu. Bu yıl az yağmur yağdığı için az miktarda. Kilosu 80 liradan satılıyor. Sabahtan akşama kadar ortalama 3 kilo kuzugöbeği topluyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber