17 °c

Osmangazi Köprüsü 3.5 milyar dolara sigortalandı

Avrupa'nın en uzun ikinci asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, 3,5 milyar dolara sigortalandı...

Ekonomi Haberi
Osmangazi Köprüsü 3.5 milyar dolara sigortalandı
Osmangazi Köprüsü 3.5 milyar dolara sigortalandı

1 Temmuz 2016'da açılan diğer adıyla İzmit Körfez Köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, sigortalandı... Sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marsh, Osmangazi Köprüsü'nün sigortalanmasına aracılık etti.

Daha önce de birçok büyük altyapı projesinde imzası bulunan Marsh, Osmangazi Köprüsü'nün işletme aşamasında sigortalama süreçlerinde yer aldı. Yapım aşamasına 2010'da başlanan dünyanın dördüncü, Avrupa'nın ikinci en uzun asma köprüsünün bağlantı yolları ve tünelleri de dahil proje ile inşaat aşamasının teminat değeri 3.5 milyar dolar civarında bulunuyor.

Sigorta kapsamında deprem dahil doğal afetler, yangın, hırsızlık, tasarım hataları, inşaat riskleri yer alıyor. Bütün risklere ek olarak terör ve sorumluluk teminatları sağlandı.

Poliçe köprü ile birlikte bağlantı yollarını da kapsıyor. İkinci fazın inşaatının tamamlanması ile toplam yatırım bedeli 6 milyar dolara kadar çıkacak olan proje, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğuyla dikkat çekiyor.

Sıradaki Haber