17 °c

Şanlıurfa'ya 1 ayda 110 yatırım başvurusu...

Doğu illerine yatırım projesi kapsamında Şanlıurfa'ya 1 ayda 110 dev firma yatırım yapmak için başvurdu. Emine Sabancı, Nobel İlaç ve Alman Mannesman, bölgeye yatırım yapmak için kolları sıvadı.

Ekonomi Haberi
Şanlıurfaya 1 ayda 110 yatırım başvurusu...
Şanlıurfa'ya 1 ayda 110 yatırım başvurusu...

Cazibe Merkezleri Prgramı kapsamında Doğu bölgelerine yatırımlar için başvurular artıyor... Bu bölgelerden Şanlıurfa'da 1 ayda 110 yatırım başvurusu yapıldı.

Emine Sabancı, Nobel İlaç ve Alman Mannesman bölgede yatırıma hazırlanıyor. Şanlıurfa'da Zorlu Holding, 2 bin kişilik istihdam yaratacak dev bir ev tekstili fabrikası kurmak için kolları sıvarken, aynı zamanda Esas Holding Başkan Yardımcısı olan Emine Sabancı Kamışlı ve Nobel İlaç'ın da aralarında bulunduğu dev şirketler sağlık alanında yatırıma hazırlanıyor.

2 bin kişilik fabrika

Toplam 2 milyon nüfuslu Şanlıurfa ev sahipliği yaptığı 450 bin Suriyeli sığınmacı ile son birkaç yıldır toplumsal ve ekonomik anlamda önemli bir dönüşüm geçiriyor.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, dev holdinglerin yatırım için kendilerinden arazi tahsisi istemeye başladığını açıkladı. Arazi tahsisi talep eden işadamları arasında Ahmet Nazif Zorlu'nun da olduğunu kaydeden Tuna, süreci şöyle anlattı: “Zorlu Tekstil ev tekstili alanındaki üretiminin bir kısmını Urfa'ya taşıyacak.

Alman devi Mannesmann'da var

Yatırım yapacaklar arasında Dagi ve Borusan'ın Alman ortağı Mannesmann'ın da yer aldığını kaydeden Tuna, “Alman firması Mannesmann geldi, karar verdiler yer tahsis ettik onlara.

Petrol borusu üretimi yapacaklar. Bu yatırımın bir kısmı Şanlıurfa'da bir kısmı Erzurum'da yapılacak. Hedefleri 5 milyar dolarlık ihracat yapmak. 600 kişi çalışacak fabrikada 200 dönümlük yer tahsis ettik” ayrıntılarını verdi.

Sıradaki Haber