17 °c

"Tasarım Zirvesi" başladı

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen Tasarım Zirvesi başladı.BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) "İlham, Tasarım ve İnovasyon ile Dopdolu Bir Dünya" temasıyla gerçekleştirilen zirvenin açılışında...

Ekonomi Haberi
Tasarım Zirvesi başladı
"Tasarım Zirvesi" başladı

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen Tasarım Zirvesi başladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) "İlham, Tasarım ve İnovasyon ile Dopdolu Bir Dünya" temasıyla gerçekleştirilen zirvenin açılışında, Bursa'nın insan kaynağı ve üretim potansiyeliyle Türkiye'nin gelişimine liderlik eden kentlerin başında geldiğini söyledi.

Kentin bu gücünü katma değer üreten ve küresel rekabette daha fazla söz sahibi olan bir konuma yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kuş, "Tasarım Zirvesi sanayici, akademisyen ve girişimcileri buluşturan bir platform oldu. Gerek BTSO gerek Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) olarak tüm partnerlerimizle birlikte Ar-Ge, inovasyon ve tasarımın kentte bir kültür olarak yayılması adına örnek projelerimize devam edeceğiz." dedi.

Kuş, hem Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) hem de Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması gibi çalışmalarla Bursa'nın Türkiye'ye model olduğunu vurguladı.

Kentin sahip olduğu girişimcisi, katma değerli üretimi, ihracata ve istihdama olan katkısıyla gelişimin anahtarını elinde bulundurduğunu anlatan Kuş, "Bursa'nın geleceğini tasarlıyoruz. Bursa'nın geleceği Türkiye'nin geleceğidir. Bilim ve teknolojiyi, inovasyonu, Ar-Ge'yi ve tasarımı ürünlerimize yansıtabilirsek hedeflerimize de rahatlıkla ulaşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Zirvenin ilk panelinde sunumunu gerçekleştiren Taylandlı ürün ve mobilya tasarımcısı Anon Pairot, tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Açılış törenine, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, tasarımcılar ve öğrenciler katıldı.

Yarın da devam edecek zirve kapsamında 17 ayrı etkinlik düzenlenecek.

Sıradaki Haber