17 °c

Tatilciler dönüş yoluna çıktı!

1 Mayıs İşçi Bayramı'nın pazartesiye denk gelmesiyle 3 günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşların rotası Bozcaada oldu. Tatilin sona ermesiyle yola çıkan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle adada mahsur kaldı.

Ekonomi Haberi
Tatilciler dönüş yoluna çıktı!
Tatilciler dönüş yoluna çıktı!

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle oluşan tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar tatil bölgelerine akın etti. En çok tercih edilen yerlerden biri Bozcaada oldu. 

Otel ve pansiyonlardaki doluluk oranının yüzde yüz olduğu adada adeta adım atacak yer kalmadı. Sokaklar tatilcilerle dolup taşarken restoranlarda tek bir boş masa dahi kalmadı. İşletmeleri dolup taşan esnafın yüzü ise güldü. Ada içerisinde ise oluşan araç trafiği nedeniyle bir yerden bir yere gitmek saatleri aldı. Adada yer bulamayan tatilciler ise geri dönmek zorunda kaldı.

Salı günü ofislerinde iş başı yapacak vatandaşların dönüş yolu ise tam bir çile haline geldi. 3 günlük tatilin sona ermesiyle yola çıkmaya hazırlanan tatilciler adada adeta mahsur kaldı. Bölgedeki vatandaşlar, adada oluşan feribot kuyruğu yüzünden hareket edemediklerini, adadan ayrılmak için en az 3 feribot kadar sıra beklediklerini ve anca 4’üncü feribota binebildiklerini aktardı.

Bozcaada – Geyikli arasındaki feribot seferlerinin işletmecisi olan GESTAŞ’ın yetkilisi yaptığı sozcu.com.tr’ye açıklamada “Normalde seferlerimiz karşılıklı olarak saatte bir yapılıyordu. Ancak yaşanan yoğunluktan dolayı doldur – boşalt sistemine geçtik. Feribotlarımız dolduğu anda hareket ediyor.” dedi.

Bozcaada’danın yanında Ayvalık, Asos, Altınoluk, Akçay, Gökçeada gibi bölgenin önde gelen tatil merkezlerindeki tatilciler de dönüş yoluna geçti. Vatandaşlar dönüş üzerindeki dinlenme tesislerinde ve benzincilerde büyük bir kalabalık olduğunu belirtirken yer yer trafik oluştuğunu ifade etti.

Sıradaki Haber