17 °c

TAV Holding rotasını Suudi Arabistan'a çevirdi

Türkiye ve yurtdışında önemli havalimanlarının işletmesini üstlenen TAV Havalimanları Holding, Suudi Arabistan'da bulunan Yanbu Uluslararası Havalimanı için görüşmelere başladı...

Ekonomi Haberi
TAV Holding rotasını Suudi Arabistana çevirdi
TAV Holding rotasını Suudi Arabistan'a çevirdi

Türkiye'de ve dünyada önemli havalimanlarını işletmesini üstlenen TAV Havalimanları Holding'den yeni bir atak daha geliyor...

Mega şehir İstanbul'da bulunan Atatürk Havalimanı'ndan Başkent'te yer alan Esenboğa Havalimanı'na kadar önemli bölgeleri elinde bulunduran firma, rotasını Suudi Arabistan'a çevirdi.

TAV Havalimanları Holding, Suudi Arabistan'da bulunan Yanbu Uluslararası Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını almak için görüşme sağlıyor. Dev firma konuyla ilgili açıklamayı KAP'a bildirdi.

Açıklamada, söz konusu imtiyaz sözleşmesinin 30 yıllık süreyi kapsadığı beliritlerek, "TAV Havalimanları olarak halihazırda işletmekte olduğumuz Medine Uluslararası Havalimanı'ndaki ortağımız olan Al Rajhi Holding Group ile eşit paya (yüzde 50) sahip olacaktır. Yanbu Uluslararası Havalimanı 2016 yılında yaklaşık 1,1 milyon yolcuya hizmet vermiştir" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber