17 °c

Türkiye ilk F-35'lerini 2019'da teslim alacak

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, ilk F-35'lerin 2019'da teslim alınacağını söyledi.

Ekonomi Haberi
Türkiye ilk F-35lerini 2019da teslim alacak
Türkiye ilk F-35'lerini 2019'da teslim alacak

Yeni nesil savaş uçakları olan F-35'lerin ilk teslimi Türkiye'ye 2019'da yapılacak... Savunma Sanayi Müsteşarı Demir, "2019 bizim planlanan tarihimiz, hatta bunu biraz daha öne çekmeyi konuşuyoruz" dedi.

“F-35’LERİ 2019’DA ALACAĞIZ”

Demir, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarıyla ilgili, “Türk Hava Kuvvetlerinin (THK) planladığı 100 civarında F-35 siparişi var. Bunun 30 tanesini almak istediğimizi beyan ettik. İlk parti ödemesi yapılıyor. Üç sene önce de, beş sene önce de ilk uçağımızın ne zaman geleceğini biliyorduk. 2019 bizim planlanan tarihimiz, hatta bunu biraz daha öne çekmeyi konuşuyoruz. Sisteme girmesiyle ilgili de bir süreç var. Pilotlarımız eğitime başlayacak” değerlendirmesini yaptı.

“MİLLİ JET İDDİALI BİR PROJE, BİZ DE İDDİALI OLMAYI SEVİYORUZ”

Türk-İngiliz ortaklığıyla gerçekleştirilen milli jet TF-X’le ilgili konuşan Demir, “Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında İngiltere’yle TAİ bir anlaşma imzaladı. Süreç devam ediyor. Elemanlar çalışıyor. Çok iddialı ve safha safha ilerleyecek bir proje. Türkiye’nin muharip uçak yapımı tecrübesini düşünürseniz iddialı bir proje, biz de iddialı olmayı seviyoruz” dedi.

Sıradaki Haber