17 °c

TÜSİAD Genel Kurulu

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD) göre Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 2,5 büyüyecek."2016 Yılına Girerken Türkiye ve Dünya Ekonomisi" başlıklı rapor, TÜSİAD 47. Olağan Genel Kurulu'nda katılımcılarla paylaşıldı. Raporda yer alan bilgilere göre, 2017'de Türkiye ekonomisinde büyümenin iç talep kaynaklı olması bekleniyor.Kurdaki artışın...

Ekonomi Haberi
TÜSİAD Genel Kurulu
TÜSİAD Genel Kurulu

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD) göre Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 2,5 büyüyecek.

"2016 Yılına Girerken Türkiye ve Dünya Ekonomisi" başlıklı rapor, TÜSİAD 47. Olağan Genel Kurulu'nda katılımcılarla paylaşıldı. Raporda yer alan bilgilere göre, 2017'de Türkiye ekonomisinde büyümenin iç talep kaynaklı olması bekleniyor.

Kurdaki artışın enflasyonu artıracağı, alım gücünü sınırlayacağı ve tüketici güvenini olumsuz yönde etkilemeye devam edeceği öngörülen raporda, "Bu nedenle özel tüketimdeki artışın sınırlı olacağı tahmin edilmektedir. Yatırımların ise artan siyasi belirsizlikler, güvenlik sorunları ve küresel koşulların finansman maliyeti üzerinde yaptığı baskı nedeniyle zayıf seyrine devam etmesi beklenmektedir. Kamu harcamalarının Orta Vadeli Programda öngörüldüğü şekilde gerçekleşeceği varsayılmıştır." denildi.

Ekonomide yapısal reformlara hız verilmesinin, özellikle iş gücü üzerindeki yükleri azaltıcı adımların atılmasının, eğitim reformunun, vergi reformunun ve yatırım ortamını iyileştirici düzenlemelere hız verilmesinin ekonomik büyümeyi olumlu etkilemesinin yanı sıra potansiyel büyümeyi de uzun vadede yukarı çekeceği vurgulanan raporda TÜSİAD, 2017 yılı için Türkiye büyümesinin yüzde 2,5, enflasyonun yüzde 9,4, işsizliğin ise yüzde 11,5 gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Bu arada, TÜSİAD'a 2016 yılında 47 yeni üyenin katıldığı bildirildi.

Sıradaki Haber