17 °c

Ucuz ette yeni hamle!

Vatandaşın yüzünü güldüren ucuz et uygulamasının ardından bakanlık üretici için de harekete geçti. Et ve Süt Kurumu, etin yerli üreticiden alış fiyatını yükseltti.

Ekonomi Haberi
Ucuz ette yeni hamle!
Ucuz ette yeni hamle!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ucuz et için yeni bir hamle geldi. Üreticinin mağdur olmaması için Et ve Süt Kurumu'nun eti, yerli üreticiden alış fiyatı 25 liraya yükseldi. ESK 25 liradan alım fiyatı için canlı hayvanda yüzde 57 randıman şartı koydu.

DAMIZLIK ÜRETİM MERKEZLERİ ARTACAK

Bakanlık önümüzdeki dönemde yerli besi yapan işletmeleri desteklemek için de çalışma başlattı. Hayvanların erkenden kesilmemesi için tedbirler alınacak. Özellikle 30 ilde et üretimine yönelik düve alımına yüzde 30 hibe verilecek. Bakanlık buzağı desteklemesi için 200-750 liralık ödeme öngörürken, damızlık hayvan üretim merkezlerinin sayısı da artırılacak. Ayrıca 40 ilde koç-teke üretim merkezi faaliyete geçirilecek. Bakanlık, yerli üreticiyi korumak için kesimlik hayvanda et verimliliğine de bakacak. ESK bir hayvanın toplam ağırlığının yüzde 57'si kadar asgari karkas et sağlaması halinde 25 liradan alım yapacak. Bu uygulama besicilerin hayvanlarını sağlıklı bir şekilde besleyerek, bölgelere uygun 'etçi ırklar' yetiştirmesini teşvik edecek.

Sıradaki Haber