17 °c

Yerli İHA'lar Asya'yı sallamaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen savunma sanayii firması TUSAŞ/TAI, geçtiğimiz günlerde TSK‘nın envanterine kattığı ANKA-S insansız hava araçlarını Asya‘ya ihraç etmeye hazırlanıyor.

Ekonomi Haberi
Yerli İHAlar Asyayı sallamaya hazırlanıyor!
Yerli İHA'lar Asya'yı sallamaya hazırlanıyor!

TUSAŞ Asya’da ilgiyi üzerine çekti!

Teknolojimizden belkide bir haber olan Asyalılar için aslında Türk malı ürünler her zaman dikkat çekiciydi, geçmişe dayanan bu ilgiyi de göz önünde bulunduran TAI, 6 Şubat – 11 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Singapore Airshow‘a katılarak muhtemel ANKA alıcılarına ürünü daha yakından tanıtma fırsatı buldu.

Özellikle Endonezya, Malezya ve Bangladeş‘in ilgilendiği ürüne olan ilgiyi arttırmak ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla TUSAŞ‘ın iki yılda bir düzenlenen Singapore Airshow‘a düzenli olarak katılması bekleniyor.

Ayrıca Singapore Airshow’un ardından yapılacak görüşmelerinde netleşmesi ve ANKA‘nın Asya’ya ihraç edilmesi bekleniyor.

Singapore Airshow’da ANKA’nın yanı sıra, T625 helikopterlerde görücüye çıkacak.

Bugün TAI için çifte kutlama!

Bugün Singapore Airshow‘un yanı sıra TAI, 29. ATAK helikopterini de TSK‘ya teslim etmenin mutluluğunu yaşıyor. Böylelikle devam eden Afrin operasyonu kapsamında Mehmetçiklere havadan sağlanan İHA ve helikopter destekteğin deTAI, bir kez daha katkıda bulunmuş oluyor.

Yerli uçaklarda yerli motor!

Bir kaç yıldır ithal edilen motorları yeniden elden geçirerek millileştiren ve bazı İHA‘larda milli motorumuzu kullanan TEI, bu seferde Almanya’dan ithal edilen motorları, daha güçlü ve daha yükseğe çıkabilecek şekilde yeniden geliştiriyor, şu an itibarıyla test edilen motorlar 2019’da İHA gibi diğer yerli uçaklarımızın ve helikopterlerimizin kullanımına sunulacak.

Sıradaki Haber