17 °c

Zaman daralıyordu! En yetkili isim vatandaşı rahatlattı

Kredi kartları ile internetten alışveriş yapmak için son gün 31 Aralık olarak belirlenmişti. Tanınan süre dolmaya yaklaşırken en yetkili isimden kart kullanıcılarını rahatlatacak bir haber geldi.

Ekonomi Haberi
Zaman daralıyordu! En yetkili isim vatandaşı rahatlattı
Zaman daralıyordu! En yetkili isim vatandaşı rahatlattı

Kredi kartları ile internetten alışveriş yapmak için son gün 31 Aralık olarak belirlenmişti. Tanınan süre dolmaya yaklaşırken en yetkili isimden kart kullanıcılarını rahatlatacak bir haber geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akben, "İnternetten kartla alışverişe onay süresini 31 Ocak 2018'de sona erdireceğiz." açıklamasında bulunarak vtandaşın yüreğine su serpti.

Kullanıcılar bu tarihe kadar bankalarına onay vermediği takdirde kredi kartlarını online alışverişte kullanamayacak. Kredi kartıyla yapılacak internet alışverişlerinde kullanıcı onayı zorunluluğu getiren uygulamanın süresi daha önceden 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a uzatılmıştı.

Uygulama, 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktı. Onay süresinin uzatılmasıyla 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde artık müşteri onayı gerekecek. Kart sahipleri bankalarına bildirimde bulunmadığı takdirde internet üzerinden alışveriş yapamayacak.

Sıradaki Haber