17 °c

10 ilde askere FETÖ operasyonu

FETÖ'nün askeri yapılanmasına 10 ilde operasyon düzenlendi... Jandarma birimine düzenlenen operasyonda subay ve astsubayların olduğu çok sayıda asker gözaltına alındı.

Güncel Haberi
10 ilde askere FETÖ operasyonu
10 ilde askere FETÖ operasyonu

jandarma personeline 10 ilde operasyon düzenlendi.... FETÖ ile bağlantısı bulunan çok sayıda asker gözaltına alındı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün Jandarma içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında teğmen, astsubay, uzman jandarmanın bulunduğu 18 jandarma personeli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Aksaray ile Ankara, Bursa, Kütahya, karaman, Tunceli, Ağrı, Gaziantep, Kars ve İstanbul'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 9'u astsubay, 2'si uzman jandarma olmak üzere 11 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde bulunmayan 7 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

ANTALYA'DA ESNAFLARA OPERSAYON 

Antalya'nın Serik ilçesindeki Serik Genç İşadamları  Derneğine yönelik operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir yaptıkları soruşturmanın ardından Fetullahçı  Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) bağlantılı olduğu iddia  edilen Serik Genç İşadamları Derneğine operasyon düzenledi.

Serik ilçesi ile Antalya ve Isparta'da gerçekleştirilen operasyonda,  21 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.   Çoğunluğu esnaf olduğu belirtilen zanlıların, FETÖ'ye finans sağladığı  öne sürüldü. 
  
SİNOP'TA GÖZALTI SAYISI ARTTI 

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  farklı meslek gruplarına mensup 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adreslerinde  gözaltına alınan ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları  iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce Atatürk Devlet  Hastanesi Başhekimi Ercan Y. ve eşi F.Y. ile aralarında eski öğretmen, asker ve  polislerin bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

  

 

Sıradaki Haber