17 °c

12 köy elektriksiz kaldı! Gerçek ise şaşırttı!

Muş'ta 12 köy 15 saat süreyle elektriksiz kaldı, nedeni ise görenleri hayrete düşürdü. Ekipler, kesintiye 2 metrelik bir yılanın sebep olduğunu duyurdu.

Güncel Haberi
12 köy elektriksiz kaldı! Gerçek ise şaşırttı!
12 köy elektriksiz kaldı! Gerçek ise şaşırttı!

Muş'ta 15 saatlik elektrik kesintisi yaşayan 12 köy, şikayetlerini Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) a iletti. İhbar üzerine bölgede araştırma yapan ekipler arızanın sebebinin akıma kapılan bir yılanın  olduğu ortaya çıktı. Arızayı gideren ekipler köylere tekrar enerji akımını sağladı.

Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan VEDAŞ Muş İl Müdürü Eşref Şentürk, 2 metrelik yılandan dolayı 12 köyün elektriksiz kaldığını belirterek, "Sürügüden grubunda meydana gelen ve yaklaşık 12 tane köyümüzü elektriksiz bırakan, uzun süre bulunamayan arızayı, ekiplerimiz direkleri tek tek gezerek buldular.

12 köyümüz, yaklaşık 14-15 saat, yılanın verdiği arıza neticesinde elektriksiz kaldı. Yaklaşık 2 metrelik yılan, tel ve demir direk arasında oluşturduğu kısa devreden dolayı akıma kapılarak telef olmuştur. Ekiplerimiz, telef olan yılanı indirdikten sonra enerjiyi verdiler ve hat normale bindi" dedi.

Sıradaki Haber