17 °c

"15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler" fotoğraf sergisi

MALATYA (AA) - Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler" fotoğraf sergisi Malatya'da açıldı.15 Temmuz Millet Meydanı'ndaki serginin açılışında konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AA Genel Müdürlüğü arasındaki çalışma neticesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini...

Güncel Haberi
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler fotoğraf sergisi
"15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler" fotoğraf sergisi

MALATYA (AA) - Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler" fotoğraf sergisi Malatya'da açıldı.

15 Temmuz Millet Meydanı'ndaki serginin açılışında konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AA Genel Müdürlüğü arasındaki çalışma neticesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için kahramanca mukavemet gösteren vatandaşların fotoğraflarının bulunduğu 72 fotoğrafın Malatya'da sergilendiğini söyledi.

Serginin hain FETÖ'nün vatandaşlara ve kamu kurumlarına yönelik saldırılarının hafızalarda kalması için açıldığını kaydeden Toprak, 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sirayet eden FETÖ hainlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve milli iradeyi hedef aldığını hatırlattı.

İhanet girişiminin milletin topyekun mukavemeti neticesinde bastırıldığını dile getiren Toprak, "Sistematik şekilde sevk ve idare edilen emniyet güçlerimizin mücadelesi ve aziz milletimizin topyekun mukavemeti neticesinde ihanet girişimi bastırıldı. Milli İradeye yönelik bu alçakça girişim kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bedenini tanklara, kurşunlarını siper eden, vatan, devlet ve bayrak sevdalısı yüce Türk milletinin karşısında hezimete uğradı." diye konuştu.

Aziz milletin hain teşebbüsü gerçekleştirenleri affetmeyeceğini vurgulayan Toprak, devletin ve milletin geleceğine kasteden şer odaklarının hayallerinin yıkılacağını söyledi.

Toprak, kanlarını bu topraklar için akıtan tüm şehitler için Allah'tan rahmet, gazilere ise acil şifa ve bereketli bir ömür diledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da sergiyle milletin vatan hainlerinin karşısındaki duruşunun fotoğraflarda görülebileceğini belirtti.

Çakır, 15 Temmuz gecesi Malatyalıların vatanına, bayrağına sahip çıktığını, bunların fotoğraflara da yansıdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Toprak, Çakır, AK Parti İl Başkan Vekili Mahmut Özer, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, serginin açılış kurdelesini kesti.

"15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi" 5 gün boyunca gezilebilecek.

Sıradaki Haber