17 °c

15 Temmuz şehidi, doğum gününde mezarı başında anıldı

İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin, 21. yaş gününde mezarı başında anıldı.Ergin'in ailesi ve arkadaşları, şehidin 21. yaş günü için, Ortaköy mezarlığındaki kabri başında toplandı. Anma merasimine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım da katıldı. Tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal...

Güncel Haberi
15 Temmuz şehidi, doğum gününde mezarı başında anıldı
15 Temmuz şehidi, doğum gününde mezarı başında anıldı

İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin, 21. yaş gününde mezarı başında anıldı.

Ergin'in ailesi ve arkadaşları, şehidin 21. yaş günü için, Ortaköy mezarlığındaki kabri başında toplandı. Anma merasimine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım da katıldı.

Tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Ergin ve tüm şehitlerin ruhu için dualar edildi.

Duanın ardından şehidin babası Ahmet Ergin, annesi Deniz Ergin ve ağabeyi Berke Ergin, şehit Batuhan Ergin’in askerlik resminin basılı olduğu pastayı keserek merasimde bulunanlara dağıttı.

Ergin’in mahalle ve çocukluk arkadaşlarından Murat Aras, arkadaşının çok yardımsever, dürüst, candan, vefalı ve vatansever biri olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi köprüye çıktıklarında Batuhan’ın kendisine şehit olacaklarını söylediğini belirten Aras, çocukluk arkadaşıyla yakın zamanda gerçekleşen bir anısını da paylaştı. Aras, şunları anlattı:

"Atatürk Havalimanı'nda bomba patladığı gün biz Ortaköy’de bir kafede çay içiyorduk. Haberi duyunca kan vermek için motora atlayıp en yakın kan verme merkezinin olduğu yere, Sultanahmet’e gittik. Biz kan verdikten sonra Batuhan bayıldı. Daha sonra bana kan görünce bayıldığını söyledi. Ben kendisine bunu baştan söylesen gelmezdik dedim. O da bana öyle şey olur mu o kadar şehidimiz, yaralımız var belki birisinin hayatını kurtarırız."

Konuşmaların ardından şehidin fotoğrafının basılı olduğu balonlar ve Türk bayraklı balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Sıradaki Haber