17 °c

2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı

TUNUS (AA) - Afrika Kalkınma Bankası'nın, mali destek arayışındaki Tunus'a 1,5 milyar avro kredi vereceği belirtildi."2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı" için Tunus'ta bulunan Afrika Kalkınma Bankası Kuzey Afrika Direktörü Jacob Kolster, düzenlediği basın toplantısında gelecek 5 yıl içinde Tunus'a 1,5 milyar avroluk kredi imkanı sunulacağını ifade etti.Söz...

Güncel Haberi
2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı
2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı

TUNUS (AA) - Afrika Kalkınma Bankası'nın, mali destek arayışındaki Tunus'a 1,5 milyar avro kredi vereceği belirtildi.

"2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı" için Tunus'ta bulunan Afrika Kalkınma Bankası Kuzey Afrika Direktörü Jacob Kolster, düzenlediği basın toplantısında gelecek 5 yıl içinde Tunus'a 1,5 milyar avroluk kredi imkanı sunulacağını ifade etti.

Söz konusu kaynağın ağırlıklı olarak bölgesel kalkınma ve gelişmiş endüstriyel sistem alanında kullanılacağını dile getiren Kolster, ihtiyaç olan bölgelere içme suyu sağlanması için ayrıca 120 milyon avro kredi sağlanacağını aktardı.

Bu arada Kolster, anlaşmanın imza töreninde, Afrika Kalkınma Bankası'nın Kuzey Afrika'da bölge merkezi olarak Tunus'u seçtiğini de açıkladı.

Bankanın bölge merkezi olmak için Tunus'un yanı sıra Fas, Mısır, Cezayir, Libya ve Moritanya rekabet ediyordu.

Sıradaki Haber