KİEV (AA) - Ukrayna’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kiev Doğu Dilleri Lisesi öğrencileri Türkçe bir etkinlik düzenledi.
Geleneksel olarak her yıl Türkçe bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği kutlama programına Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kiev Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat katıldı.
Programda, Ukraynalı öğrenciler Türkçe olarak tiyatro gösterisi sergiledi, şarkı ve şiir okudu.
Tezel, etkinlikte yaptığı konuşmada, kültürel anlamda Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin önümüzdeki dönemde çok ciddi anlamda gelişmeler kaydedeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun geçen ay yaptığı görüşmede, eğitim alanında da ilişkilerin artması yönünde karar alındığını hatırlatan Tezel, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Ukrayna’da kutlanması iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacaktır.” ifadelerini kullandı.














