17 °c

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Mücadele Günü

İSTANBUL (AA) - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Mücadele Günü nedeniyle, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadına yönelik şiddetin durması ve çocuk istismarına karşı beyaz balon uçurdu.Ellerinde beyaz balonlar, şiddet sonucu öldürülen kadıların posterleri, "Şaka değil cinayet", "Kadın düşmanlarından hesap soracağız", "Tecavüz...

Güncel Haberi
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Mücadele Günü
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Mücadele Günü

İSTANBUL (AA) - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Mücadele Günü nedeniyle, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadına yönelik şiddetin durması ve çocuk istismarına karşı beyaz balon uçurdu.

Ellerinde beyaz balonlar, şiddet sonucu öldürülen kadıların posterleri, "Şaka değil cinayet", "Kadın düşmanlarından hesap soracağız", "Tecavüz meşrulaştırılamaz" yazılı dövizler ile çeşitli sloganlar atan platform üyeleri, üzerinde " Laiklik ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyecek, kadın ve çocuk düşmanlarına direneceğiz" yazılı pankart açarak Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde toplandı.

Platform adına basın açıklaması yapan Gülsüm Kav, bugün burada 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Mücadele Günü dolayısıyla toplandıklarını, kadınların ve çocukların her türlü hak ihlaliyle karşılaştığı bu günlerde, artan kadın cinayetlerine, cinsel şiddete, çocuk istismarına karşı, laiklik için, hakları ve özgürlük mücadelelerini büyüteceklerini ifade etti.

Çocuk istismarlarının arttığına işaret eden Kav, "Geçtiğimiz ay çocuk istismarı iki kat arttı. Çocukları çözümsüzlüğe hapsetmeye çalışan, geleceğini ellerinden almaya, hayatlarını karartmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler ki izin vermeyeceğiz. Çocuk düşmanlarına karşı biz varız. Akranlarıyla oturmasına gezmesine karışarak çocukları ölüme sürükleyen, 'babalar mağdur' diyerek çocuk istismarcılarını aklatmaya çalışanlara karşı mücadele edeceğiz. Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz ve tüm haklarımız için, haklarımızı doyasıya yaşayacağımız laik ve demokratik bir ülke için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz." dedi.

Açıklamanın ardından platform üyeleri, kadına yönelik şiddetin durması ve çocuk istismarına karşı beyaz balon uçurdu.

Sıradaki Haber