17 °c

3 SAT komandosu kaçmaya çalışırken yakalandı

Darbe girişimine aktif olarak katıldıklarını tespit edilen üç SAT komandosunun yurt dışına çıkmaya çalışırken tutuklandı. Komandoların sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Güncel Haberi
3 SAT komandosu kaçmaya çalışırken yakalandı
3 SAT komandosu kaçmaya çalışırken yakalandı

Darbe girişiminde rol aldıklarını belirlenen üç SAT komandosu, Edirne güzergahını kullanarak yurt dışına kaçacağı bilgisine ulaşan Edirne MİT Bölge Dairesi Başkanlığı ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, dün gerçekleştirdiği ortak çalışma sonucunda yakalandı. 

İstanbul-Edirne Otoyu'nun Edirne gişeler çıkışındaki arazi kısmında yakalanan SAT komandolarının, Üsteğmen A.Ç, Astsubay Başçavuş Y.Ö ve Astsubay Başçavuş M.Ö olduğu belirtildi. Şüphelilerin, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme' suçundan firari olarak arandıklarının anlaşıldığı ve gözaltına alındığı öğrenildi. 

'ERDOĞAN'I HUBER KÖŞKÜ'NDEN ALIP MARMARA AÇIKLARINDAKİ GEMİYE KAÇIRACAKTIK' 

FETÖ ile bağlantılı olduklarını kabul eden üç SAT komandosunun verdikleri ifadelerinde, darbe girişiminden beş gün önceden haberdar olduklarını ve planlamanın 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Huber Köşkü'nden alınarak önce Samandıra'ya götürüleceği ardından Marmara açıklarında bir gemiyle kaçırılacağı' şeklinde yapıldığını belirtti.

SAT komandoları ifadelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te olduğu için, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıklarını, fakat kendilerine gelen bir telefonun ardından Akıncı Üssü'ne yöneldiklerinin belirtti.

Komandoların sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Sıradaki Haber