17 °c

'5 bin ülkücü hazır' demişti! AK Parti açıklık getirdi

IKBY'de yapılan referandumun ardından "5 bin gönüllü ülkücü Kerkük'e gitmeyi bekliyor" diyen MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine AK Parti Sözcüsü Ünal'dan açıklama geldi. Ünal, "Gönüllülüğü ifade etmek için bunu kullandı, yoksa Türk ordusu güçlüdür" dedi.

Güncel Haberi
5 bin ülkücü hazır demişti! AK Parti açıklık getirdi
'5 bin ülkücü hazır' demişti! AK Parti açıklık getirdi

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle...

Sayın Bahçeli bu ifadeyi toplumdaki heyecanı, meseleye sahip çıkmayı gönüllülüğü ifade etmek için kullandı. Bu ülkenin ordusu Türkiye için her şeyi yapacak güçte vatandaşlarımız rahat olsun. Fırat Kalkanı 6 ayda sonuçlandırıldı. Türkiye'nin ordusu dünyanın 8. güçlü ordusudur. Son 6 yılda savunmamızı yerlileştirdik ve güçlendirdik. Buradaki avantaj devletin içindeki şeytan çıktı. FETÖ'cü yapılanmanın temizlenmesi için Türkiye'nin bütün operasyonları sağlıklı, sızmadan yürütülebiliyor.

MUHALEFET ÖNERİ SUNSUN

Türkiye'nin meseleye bakışı dünya kamuoyuyla paylaşıldı. MGK ve Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararlar da paylaşıldı. Kriz karşısında Türkiye bütün seçeneklerle düşünür. İki şeyi birbirinden ayırmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin yaptırımlarına dönük araçlar neler bazı açıklamaları oluyor. Sayın bakanlarımızın da bunların hayata geçirilip geçirilmediğine yönelik açıklamaları oluyor. CHP'nin bunun üzerinden nasıl siyaset yaparım kısmıyla ilgilendiği için 'Cumhurbaşkanı ayrı bakanlar ayrı konuşuyor' diyor.

Cumhurbaşkanımız bir genel başkan vasfıyla önümüzdeki süreçte yapılması planlananları paylaşıyor. Bunların uygulanıp uygulanmadığını ise hükümet dile getiriyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız neler yapılacağına dair bir açıklama yaptı. Seçenekler arasında Habur'un yerinin değiştirilmesinin masa olduğu açıklandı. En doğru seçenek hangisi ise o seçeneğe yönlenirsiniz. Hükümeti hırpalamaya çalışmak yerine çözüm odaklı yaklaşıp bu süreçte alınabilecek tedbirlerle ilgili öneriler sunsun muhalefet.

YAPILMAK İSTENENİN KÜRTLERLE İLGİSİ YOK

Birileri bizim mahallemizde bir şeyler yapmak istiyor. Bu meselenin bölgedeki Kürtlerle ilgisi yok. Bu meselenin bölgedeki Kürtlerin barışıyla da bir ilgisi yok. Siz Kürtlere düşmanlık yapıyorsunuz diyenlere şunları söylüyorum, bu yapılmak istenin Kürtlerle bir ilgisi yok. Birileri sınırları değiştirmek istiyor. Burada birilerinin sınırları değiştirmesine, gerilim alanları oluşturmasına müsaade etmeyeceğiz diyoruz.

(Meclis'te yeni dönem) Uyum yasalarına ilişkin çalışma devam ediyor. Önümüzde bütçe görüşmeleri var. 2019 yerel seçimlerinden önce uyum yasalarının çıkarılması gerekiyor. Uyum yasaları görüşülürken siyasi partiler kanunu da gündeme gelecektir. AK Parti 3 seçenek sundu. Dar bölge, daraltılmış bölge ve mevcut sistemin iyileştirilmesi. Biz bu meselelerin kamuoyunda istişare edilmesinden memnunuz. Ama ana muhalefet istişare ile kavga arasındaki ayrımın farkına varmıyor.

İSTİFA TERCİHTİR

(İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası) Bununla ilgili bütün değerlendirmeler yapıldı. İstifalar kişisel kararlar, tercihlerdir. Bu konuda Kadir Topbaş gerekli açıklamaları yaptı. Görevden ayrılmasının ayrı bir husus olduğunu partisiyle bağının kopmadığını açıkladı. Dün ve önceki gün medyada bazı bilgiler vardı.

Sıradaki Haber