17 °c

AA'nın 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Bulgaristan'da açıldı

BURGAZ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Bulgar toplumuna anlatmak amacıyla Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan ''15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'' Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde açıldı. Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosluğu tarafından Flora Fuar Merkezinde düzenlenen sergide, AA foto muhabirleri tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz'daki...

Güncel Haberi
AA'nın 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Bulgaristan'da açıldı
AA'nın 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Bulgaristan'da açıldı

BURGAZ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Bulgar toplumuna anlatmak amacıyla Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan ''15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'' Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde açıldı.

Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosluğu tarafından Flora Fuar Merkezinde düzenlenen sergide, AA foto muhabirleri tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilen 50 fotoğraf, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol açılışa gönderdiği mesajında, "Türkiye'de demokrasiye karşı, demokrasiyi hedef alan darbe girişimi sürecinde yaşananları, bu girişime karşı Türk halkının hayatı pahasına verdiği mücadeleyi yansıtan AA'ya teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Sergiyi gezen Mustafa Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi gecesinde yaşanların "Hollywood filmlerini" andırdığını belirterek, şöyle devam etti:

"(15 Temmuz olaylarını izlerken) Neler oluyor! Bu çağda böyle bir şey olabilir mi? İnanamadık, ilk başta. Ta ki, TBMM bombalanana kadar. Orada film koptu. Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'ın sağduyulu çağrısı üzerine, insanların sokağa çıkmasıyla bence çok büyük bir tehlike atlatıldı. Bundan dolayı Bulgaristan da çok büyük bir tehlike atlattı."

AA’nın fotoğraflarına büyük bir ilgi ile baktığını belirten Mutlu, "Bu olaylar fotoğraflarda kalsın, bir daha yaşanmasın" temennisinde bulundu.

Doktor Bircan Öztürk, FETÖ'nün darbe girişiminin başarılı olması halinde, Türkiye'nin çok büyük bir zarara uğrayacağını söyledi.

Öztürk, 15 Temmuz gecesi sabaha kadar olayları AA'nın yaptığı gibi dakika dakika izlediğini ve Türkiye'deki arkadaşlarıyla telefonla görüşmeye çalıştığını anlattı.

- "Türkiye halkının iradesini takdir ediyoruz"

Ziyaretçilerden çevirmen Penka Güzeleva da AA'nın 15 Temmuz darbe girişimini, halkın diline çevirdiğini söyledi.

Güzeleva, "Biz burada, bu sergide, Türkiye halkının ülkedeki gerçek demokrasiyi korumak üzere 15 Temmuz'da gösterdiği iradesinin gerçek olduğunu gördük. Umarım, Türk halkı bu sınavını başarı ile vererek, gelecekte de kalbinde taşıdığı demokrasi yolundan ilerleyecektir." diye konuştu.

Sergi, 28 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Sıradaki Haber