17 °c

AA'nın 15 Temmuz fotoğrafları Tiran'da sergilendi

TİRAN (AA) - Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyon kapsamında, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan "Demokrasi Zaferi-Halkın Durdurduğu Darbe Girişimi Sergisi" açıldı.Tiran Büyükelçiliği, Tiran Yunus Emre...

Güncel Haberi
AA'nın 15 Temmuz fotoğrafları Tiran'da sergilendi
AA'nın 15 Temmuz fotoğrafları Tiran'da sergilendi

TİRAN (AA) - Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyon kapsamında, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan "Demokrasi Zaferi-Halkın Durdurduğu Darbe Girişimi Sergisi" açıldı.

Tiran Büyükelçiliği, Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve AA'nın katkılarıyla başkent Tiran'daki bir otelde düzenlenen ve girişimine ilişkin 50 fotoğrafının yer aldığı sergiye siyasiler, medya temsilcileri ve din adamlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, fotoğrafların Türk halkının demokrasiyi korumak adına gösterdiği direnişi gözler önüne serdiğini vurgulayarak, ''Bu fotoğraflarda Türk halkının tarihi bir dayanışma sergileyerek sokaklara çıktığını, cesur bir şekilde tanklara karşı çıktığını ve demokratik haklarını teyit ettiği gösterilmektedir.'' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta, Savunma Bakanı Mimi Kodheli, milletvekilleri, diplomatlar ve diğer davetliler katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

AA'nın 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin fotoğraflarından oluşan serginin, Tiran'dan sonra İşkodra, Dıraç ve Elbasan'da da açılacak.

Sıradaki Haber