17 °c

AB Komisyonu Üyesi Hahn Karadağ'da

PODGORİCA (AA) - AB Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Karadağ'daki muhalefet partilerine meclis çalışmalarına dönme çağrısında bulundu.Hahn, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasları kapsamında, yeni kurulan hükümetin başbakanı Dusko Markovic ile görüştü.Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında...

Güncel Haberi
AB Komisyonu Üyesi Hahn Karadağ'da
AB Komisyonu Üyesi Hahn Karadağ'da

PODGORİCA (AA) - AB Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Karadağ'daki muhalefet partilerine meclis çalışmalarına dönme çağrısında bulundu.

Hahn, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasları kapsamında, yeni kurulan hükümetin başbakanı Dusko Markovic ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hahn, muhalefet partileri tarafından meclis çalışmalarının boykot edilmesinin, AB üyelik sürecinde olan bir ülke için sürdürülebilir olmadığını belirterek, muhalefete meclis çalışmalarına dönme çağrısı yaptı.

AB üyelik süreci kapsamında en önemli görüşmelerin mecliste yapıldığına dikkati çeken Hahn, "Muhalefet parti liderleriyle de görüşeceğiz. Bu bağlamda, Karadağ'daki muhalefetin meclis çalışmalarına dönmesi için iktidar kanadının da sorumluluğu büyük." dedi.

Karadağ Avrupa İşleri Bakanlığı ile AB Komisyonu Genişleme Müzakereleri Batı Balkan Müdürlüğü arasında imzalanan 60 milyon avroluk iş birliği protokolüne de değinen Hahn, AB'nin Karadağ'a en fazla bağış yapan uluslararası kuruluş olduğunu söyledi.

- Markovic'ten muhalefete diyalog çağrısı

Başbakan Markovic de yeni hükümetin AB yolunda çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Karadağ'ın AB üyelik yolunda son derece ciddi adımlar attığını ve önemli işler yaptığını değerlendirme imkanı bulduk." dedi.

Muhalefet partili lidelere diyalog çağrısında bulunan Markovic, muhalefetin meclis çalışmalarına geri dönmesi için gerekli koşulların sağlanması konusunda görüşmeye açık olduklarının altını çizdi.

Hahn, Karadağ'daki temasları kapsamında ayrıca muhalefet partili liderlerle de görüşecek.

Sıradaki Haber