17 °c

ABD vatandaşları geri çevriliyor!

ABD'nin vize uygulamasını askıya almasının ardından harekete geçen Türkiye, Amerikan vatandaşlarına vize vermemeye başladı. Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'ye girmek isteyen ABD vatandaşlarına vize verilmedi.

Güncel Haberi
ABD vatandaşları geri çevriliyor!
ABD vatandaşları geri çevriliyor!

ABD'nin aldığı vize kararın ardından Türkiye de karşılık olarak ABD vatandaşlarına vize vermiyor. Atatürk Havalimanı'nda vize almaya çalışan ABD'li vatandaşlara izin verilmedi.

THY'nin tarifeli seferiyle Washington'dan  İstanbul'a gelen ve Cape Town'a gidecek olan Romney  Edwards,  bekleme süresini İstanbul'a gezerek değerlendirmek istedi. Ancak  karşılıklı gerilimlerden sonra hayata geçirilen değişiklik nedeniyle vize alamayan Edwards gelişmelerden haberdar olmadığını belirterek "Böyle bir şey beklemiyordum. Son derece can sıkıcı. Gidene kadar İstanbul'u gezmeyi planlıyordum" dedi.

SÜRPRİZ OLDU

Amsterdam üzerinden İstanbul'a gelen ve adını vermeyen başka bir ABD vatandaşı da vize alamadı.  Sık sık Türkiye'ye geldiğini söyleyen ABD vatandaşı kadın "Ben Türkiye'ye birçok kez geldim ve geliyorum. Benim için sürpriz oldu. Hayal kırıklığı yaşadım. Ne yapabilirim. İşlerimi düzenlemem gerek ve ne yapacağıma karar vermeliyim" diye konuştu.

Sıradaki Haber