17 °c

ABD'nin Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı'na yaptırım kararı

CARACAS (AA) - ABD hükümeti tarafından uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle "kara liste"ye alınan Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Tareck el Aissami, yaptırımları dikkate almadığını belirtti.El Aissami, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, ABD'nin "zavallı ve karalayıcı saldırganlık" olarak nitelediği bu eyleminin kendisini Hugo Chavez tarafından...

Güncel Haberi
ABD'nin Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı'na yaptırım kararı
ABD'nin Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı'na yaptırım kararı

CARACAS (AA) - ABD hükümeti tarafından uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle "kara liste"ye alınan Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Tareck el Aissami, yaptırımları dikkate almadığını belirtti.

El Aissami, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, ABD'nin "zavallı ve karalayıcı saldırganlık" olarak nitelediği bu eyleminin kendisini Hugo Chavez tarafından başlatılan devrimi sürdürme görevinden alıkoymayacağını ifade etti.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisinden (OFAC) yapılan yazılı açıklamada, "uluslararası uyuşturucu trafiğinde önemli rol oynamakla" suçlanan el Aissami'ye yaptırım uygulanacağı bildirilmişti. Açıklamada, geçen ay başkan yardımcılığına atanan El Aissami'nin, "Venezuela'daki bir havaalanını ve limanları kontrol ederek uyuşturucu maddelerin sevkiyatına aracılık ettiği" kaydedilmişti.



Sıradaki Haber