17 °c

ABD'den Esed'e çok sert uyarı!

ABD hükümeti, saldırı hazırlığında olduğunu iddia ettiği Suriye diktatörü Esed'e mesaj yolladı. Yapılan açıklamada, böyle bir girişimde Esed'in büyük bedel ödeyeceği vurgulandı.

Güncel Haberi
ABDden Esede çok sert uyarı!
ABD'den Esed'e çok sert uyarı!

ABD, Suriye hükümetinin bir başka kimyasal silah saldırısına hazırlanıyor gibi göründüğünü açıkladı ve böyle bir saldırı düzenlenirse, Suriye lideri Beşar Esed ve ordusunun "büyük bir bedel ödeyeceği" uyarısında bulundu.

Beyaz Saray'dran yapılan açıklamada, Suriye'de 4 Nisan'da düzenlenen saldırıdan öncekine benzer hazırlıklara gidildiği belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump, bu saldırının ardından Suriye'deki bir hava üssüne füze saldırısı düzenlenmesini emretmişti.

Trump yönetimi, Beşar Esed hükümetinin düzenlediğini iddia ettiği ve muhaliflerin denetimindeki bölgede en az 70 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sonra Şayrat Hava Üssünü hedef almıştı.

Suriye hükümeti ise, saldırıyı kendilerinin düzenlediği iddialarını reddetti.

ABD yönetimi, füze saldırısının "bir seferlik" olduğunu ve gelecekteki olası kimyasal saldırıları caydırmak için düzenlendiğini ve ABD'nin Suriye savaşındaki rolünü büyütmenin amaçlanmadığını vurgulamıştı.

Sıradaki Haber