17 °c

Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

İZMİR (AA) - İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlke Erol, Adana'da bir özel öğrenci yurdundaki yangına ilişkin, benzer olaylarla karşılaşmamak için bu konuda mevzuatın yeniden gözden geçirilerek Avrupa standartlarına yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Erol, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleriyle İzmir Adliyesi Baro...

Güncel Haberi
Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın
Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

İZMİR (AA) - İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlke Erol, Adana'da bir özel öğrenci yurdundaki yangına ilişkin, benzer olaylarla karşılaşmamak için bu konuda mevzuatın yeniden gözden geçirilerek Avrupa standartlarına yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Erol, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleriyle İzmir Adliyesi Baro Biriminde yaptığı basın açıklamasında, 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle üzüntülerini belirterek ilköğretim çağında olan çocukların özel yurtlarda bulunmasının yasal düzenlemelere aykırı olduğunu savundu.

Yanan yurt binasının fiziki koşullarının da yasal kriterlere uygun olmadığını öne süren Erol, bilirkişi ön raporlarına göre çocukların bir dizi ihmaller zinciri sonunda hayatını kaybettiğini ifade etti. Erol, yangında ihmali olan sorumluların kısa zamanda cezalandırılmasını müdahil olarak takip edeceklerini aktardı.

Denetimlerde şartlara uygun olmadığı saptanan yurtların kapatılması için yetkilileri görevlerini yapmaya, ihmali olanlar hakkında ise suç duyurusunda bulunmaya davet ettiklerini bildiren Erol, şunları söyledi:

"Benzer olaylarla tekrar karşılaşmamak üzere bu konuda mevcut mevzuatların da gözden geçirilerek yurtlarda kalan çocukların can güvenlikleri ile ilgili konuların Avrupa standartlarına yükseltilmesini istiyoruz. Her bir yurda özel olmak üzere, ilgili meslek kuruluşlarınca can güvenliği risk analizlerinin yapılmasının sağlanmasını acilen talep ediyoruz."

İzmir Baro Başkanı Özcan ise çocukların ölümüne sebep olan sorumluların cezalandırılması için konunun takipçisi olacaklarını, soruşturmanın ardından açılacak davada da müdahil olma talebinde bulunacaklarını kaydetti.


Sıradaki Haber