17 °c

Adana'da mitinge gelenleri taşıyan otobüs devrildi: 3 ölü 30 yaralı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'ya gerçekleştireceği toplu açılış töreni ve miting etkinliği için Kozan'dan Adana'ya gelenleri taşıyan otobüs şarampole yuvarlandı. 3 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Güncel Haberi
Adanada mitinge gelenleri taşıyan otobüs devrildi: 3 ölü 30 yaralı
Adana'da mitinge gelenleri taşıyan otobüs devrildi: 3 ölü 30 yaralı

Alınan bilgiye göre kaza, bugün saat 15.00 sularında Kozan-Adana yolu, İmamoğlu ilçesi çıkışında Hakkıbeyli mevkiinde yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana'da gerçekleştireceği mitinge katılmak üzere Kozan'dan yola çıkan, çoğunluğu gençlerden olan grubu taşıyan otobüs, yağışlı havanın da etkisiyle şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Yaşanan feci kazada aracın altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni de kaza bölgesine gelerek kazazedelerle yakından ilgilendi.

AMBULANS VE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Kazazedelerin yardımına gelen bir ambulans, bölgedeki aşırı yağıştan oluşan sel sularına kapılarak içindeki görevlilerle birlikte mahsur kaldı. 
 
Alınan bilgiye göre, kaza, bugün saat 15.00 sularında Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Hakkıbeyli mevkiinde yaşandı. Kozan'dan Adana'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine gelenleri taşıyan 01 S 2304 plakalı otobüs, İmamoğlu ilçesini geçtikten sonra aşırı yağışlarından da etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole devrildi. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 30 kişi de yaralandı. Kazazedeleri almak üzere olay yerine sevk edilen bir ambulans, bölgede aşırı yağışlardan oluşan sele kapılarak içindeki görevlilerle birlikte mahsur kaldı. Ambulansın yanısıra çok sayıda araç da selde mahsur kaldı. Mahsur kalan ambulans ve araçları kurtarmak için itfaiye ekipleri ve vatandaşlar seferber oldu.

Sıradaki Haber