17 °c

Adil Öksüz'ün yeğeni tutuklandı

Hatay merkezli 11 ilde başlatılan FETÖ operasyonunda aralarında Adil Öksüz'ün yeğeni Hüseyin Öksüz'ün de bulunduğu 10 şüpheli tutuklandı.

Güncel Haberi
Adil Öksüzün yeğeni tutuklandı
Adil Öksüz'ün yeğeni tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamından başlatılan operasyonlarda 10 kişi tutuklandı aralarında Adil Ösüz'ün yeğenininde olduğu öğrenildi.

Hatay merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında  FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yeğeni  Hüseyin Öksüz'ün de yer aldığı 104 şüpheliden 10'u tutuklandı. 

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 8  Mart'ta Hatay, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Manisa, Adana, Antalya, Isparta,  Batman, Konya ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda  gözaltına alınan 104 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY'nin Mustafa Kemal Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik  operasyonda gözaltına alınan, aralarında FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı"  olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yeğeni olan ve meslekten ihraç edilen eski  profesör Hüseyin Öksüz'ün de bulunduğu zanlılardan 10'u çıkarıldıkları mahkemece  tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve bazılarının örgütün  şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi.

Sıradaki Haber