17 °c

Ağrı'da şiddetli çatışma: Şehit ve yaralı var!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bir er şehit oldu, bir uzman çavuş yaralandı.

Güncel Haberi
Ağrıda şiddetli çatışma: Şehit ve yaralı var!
Ağrı'da şiddetli çatışma: Şehit ve yaralı var!

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçedeki Gürbulak Sınır Kapısı yakınlarındaki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu'nda görevli güvenlik güçleri, sınır devriyesi yaparken bir grup PKK'lı terörist ile sıcak temas sağladı.

Çıkan çatışmada bir er ile bir uzman çavuş yaralandı.

Yaralı askerler ambulanslarla Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralı er buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı, uzman çavuş Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

31 Ocak 2018 tarihinde Doğubayazıt/Ağrı’da askeri unsurumuzun intikali esnasında bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce açılan ateş sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.

Saygılarımızla…

Sıradaki Haber