17 °c

AK Parti kulislerinde İstanbul için onun adı geçiyor!

İstifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine 2019 seçimlerinde Başbakan Binali Yıldırım'ın adaylığını koyacağı iddia edildi.

Güncel Haberi
AK Parti kulislerinde İstanbul için onun adı geçiyor!
AK Parti kulislerinde İstanbul için onun adı geçiyor!

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yerine kimin geleceği de tartışılmaya başlandı. AK Parti kulislerinde 2019'da Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul'a adaylığını koyacağı konuşuluyor.  

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün kulislere dayandırdığı haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası ile birlikte bir süredir AK Parti kulislerinde alttan alta konuşulan Başbakan Binali Yıldırım’ın 2019’da İstanbul için adaylığı daha yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Kadir Topbaş’ın dün istifa edeceği işaretini sabah saatlerinde Türk-İş ziyareti sonrası ilk kez Başbakan Binali Yıldırım verdi. Yıldırım, Topbaş’ın öğleden sonra bir açıklama yapacağını belirtince, istifa dışında bir beklenti kalmamıştı.

SİYASAL DEĞİL İCRAATÇI

Topbaş’ın yerine parti kulislerinde Başbakan Binali Yıldırım adı alternatifsiz konuşulmaya başlandı. Özellikle MHP ile başbanlık sisteminde anlaşılarak referandumda bunun gerçekleştirilmesi sonrası Yıldırım’ın İstanbul’a gidişine ilişkin formüller daha da güç kazandı. Yıldırım’ın siyasal değil daha çok icraatçı ve projesi nitelikleri ile İstanbul’da belediyeyi AK Parti’ye kazandıracağı konusunda yaygın bir görüş birliği oluştu. Topbaş istifası eder etmez de Yıldırım’ın adaylığı partinin farklı farklı kesimlerinde açıkiça ifade edilmeye başlandı.

Sıradaki Haber