17 °c

AK Parti Olağanüstü Kongresi: A Takımı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'nde AK Parti MKYK listesi belli oldu.

Güncel Haberi
AK Parti Olağanüstü Kongresi: A Takımı belli oldu
AK Parti Olağanüstü Kongresi: A Takımı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden AK Parti Genel Başkanı olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganlarıyla başladı. Erdoğan'ın konvoyu kongre alanına gerdi, Erdoğan'ın salona girmeden evvel kendisini bekleyen halka hitap etti.

Erdoğan’ı salon dışında Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar karşıladı.

Öte yandan AK Parti MKYK listesi belli oldu.

İŞTE YENİ MKYK LİSTESİ

Binali Yıldırım
Bekir Bozdağ
Berat Albayrak
Efkan Ala
Abdülhamit Gül
Hayati Yazıcı
Mahir Ünal
Fevzi Şanverdi
Hatica Kübra Öztürk
İsmail Emrah Karayel
Mehmed Mehdi Eker
Mustafa Savaş
Nurettin Canikli
Ethem Sancak
Markar Esayan
Ahmet Sorgun

ERDOĞAN ÖNCE HALKA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena'ya birlikte geldi. Önce dışarıda bekleyen kalabalığa hitap ettiler, ardından salona giriş yaptılar.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Sevgili yol arkadaşlarım sizlerin heyecanı bizim heyecanımızdır sizlerin coşkusu bizim coşkumuzdur. Bu kongredeki heyecanı paylaşmak üzere burdasınız. İzmir'den gelen midibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Herhangi bir ölü söz konusu değil yaralılarımız şifalar diliyorum. İçeride bunalan bir hava var, o havayı bir an önce rahatlatalım istiyorum...

Gidiyoruz gündüz gece dedik ya, inşallah gündüz gece yürümeye devam edeceğiz. Binali Yıldırım Bey'e de tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Durmak yok yola devam. Çok çalışacağız. Ama unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var. Kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz. Üzerimizdeki spekülasyonlara sandıklarla cevap vereceğiz."

ARINÇ DA SALONDA

Partililer sabahın erken saatlerinden itibaren salonu doldurdu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da salonda olduğu görüldü. 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in babası da kongreye 'özel misafir' olarak katıldı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanı 7 bölgeyi temsilen 7'şer kız ve erkek çocuk yöresel kıyafetleriyle karşıladı, daha sonra iki isim salonda davetlileri birlikte selamladı.

BİN 470 DELEGE OY KULLANACAK

Merkez Karar Yönetim Kurulu ve parti tüzüğünü değişeceği kongrede bin 470 delege oy kullanacağı öğrenildi. Ana sloganı ’Yeni Atılım Dönemi: Demokrasi,Değişim,Reform’ olan kongrede, ’Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek’, Yürüyeceksin, gençler yürüyecek arkandan’, FETÖ, PKK; DAEŞ topunuz gelin’, ’Güven demek, vefa demek, can demek, Erzincan demek’, ’Değişimin lideri, milletin partisi’ pankart ve afişleri


yer aldı. Aşık Veyselin Uzun ince Bir Yoldayım, türküsü eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın görüntülerinin yer aldığı video gösterildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi için Ankara'da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'nun çevresindeki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Salonun içinde ve dışında sıkı güvenlik önlemleri alındı. İzleyiciler 6-7 ayrı noktada aranarak salona alındı.

Sıradaki Haber