17 °c

AK Parti'li Külünk Şırnak'ta partililerle buluştu

ŞIRNAK (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Biz ülke olarak Duhok’u, Zaho’yu, Suriye’yi yalnız bırakmıyoruz. Şırnak’ı mı yalnız bırakacağız." dedi.Külünk, 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında geldiği Şırnak’ta, AK Parti İl Başkanlığı düzenlenen toplantıda partililerle bir araya geldi.Ülke olarak kucaklayıcı bir görevleri olduğuna işaret...

Güncel Haberi
AK Parti'li Külünk Şırnak'ta partililerle buluştu
AK Parti'li Külünk Şırnak'ta partililerle buluştu

ŞIRNAK (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Biz ülke olarak Duhok’u, Zaho’yu, Suriye’yi yalnız bırakmıyoruz. Şırnak’ı mı yalnız bırakacağız." dedi.

Külünk, 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında geldiği Şırnak’ta, AK Parti İl Başkanlığı düzenlenen toplantıda partililerle bir araya geldi.

Ülke olarak kucaklayıcı bir görevleri olduğuna işaret eden Külünk, Kobani’de PKK’nin zulmünden kaçan Kürt vatandaşları ve Halep’ten kaçanlara Türkiye’nin kucak açtığını anımsattı.

Külünk, "Biz ülke olarak Duhok’u, Zaho’yu, Suriye’yi yalnız bırakmadık. Şırnak’ı mı yalnız bırakacağız." dedi.

Terör örgütü PKK’nın bölgedeki vatandaşlara büyük mağduriyetler yaşattığını aktaran Külünk, şöyle devam etti:

"PKK’lı teröristler buradaki esnafı, binlerce lira geliri varken terör örgütünün ihanetinden dolayı bir lokma ekmeğe muhtaç edildi. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ın gözü kulağı burada. Sizlerin, mağduriyetinizin farkında ve mağdur da etmeyecektir. Siz Şırnaklılara yakışır bir kent imar ve ıslah edilecek bundan hiçbir şüpheniz olmasın."

Külünk, PKK, FETÖ ve DAEŞ terör örgütleri amaçlarının insanları İslamsızlaştırmak olduğuna işaret ederek, üçünün de beslediği kaynağın aynı olduğunu vurguladı.

Geçmişte bölgede yaşanan huzur ortamına değinen Külünk, "Mardin’de, Şırnak’ta, Cizre’de, Sur’da dükkanlar gece bire kadar açıktı. Herkes Munzur’da, Cudi’de piknik yapıyordu. Habur Sınır Kapısı cıvıl cıvıldı. Çukur kazarak bu milletin geleceğini çukura gömmek istediler. Asıl gayeleri Türkiye’yi askeri darbe ile karşı karşıya bırakmaktı." ifadesini kullandı.

- "Belediyeyi hizmete dönüştüren kayyumlar gördüm"

Külünk, Hakkari'ye yaptığı ziyarete dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Belediyeyi bu hırsızların, hainlerin elinden alıp vatandaşa hizmete dönüştüren kayyumlar gördüm. Bu belediyelerin paraları nereye gidiyor? Çöp toplamak yok, su problem, altyapı problem, yol problem hizmet sıfır ama ne hikmetse her belediyenin milyonlarca borcu var. Kimi belediyenin 373 milyon borcu var. Nereye gidiyor bu paralar? Bu Kandil'deki hormonlu terörist başları var ya onların dışarıdaki şirketlerinin hesaplarına gidiyor. Kimin parası? Şırnaklının, Silopilinin, Cizrelinin, Hakkarilinin parası. Peki size ne düştü? Çöplük içinde bir şehir, ırkçılık yapıp bu milleti birbirinden ayırmak, oturdukları koltukta millete zulmetmek için kulandılar."

Külünk, daha sonra partililere "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" ve referandumla ilgili bilgi verdi.

Sıradaki Haber