17 °c

AK Parti'den kritik Melih Gökçek açıklaması!

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in geleceği ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

Güncel Haberi
AK Partiden kritik Melih Gökçek açıklaması!
AK Parti'den kritik Melih Gökçek açıklaması!

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istenmediğini açıkladı ve "Tartışma Melih Bey üzerinden olmamalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştiren ve günlerdir kulislerde istifa edeceği konuşulan Gökçek hakkında son açıklama AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan geldi. 

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünal, şöyle konuştu:

"Melih Bey'i Cumhurbaşkanımız çağırmadı. Melih Bey kendisine projeleri anlattı. Bir istifa talebi söz konusu değil. Ama bizim dört aydan beri ısrarla söylediğimiz bir şey var. Cumhurbaşkanımızın sahneye tekrar dönmesiyle birlikte her şeyi elden geçiriyor. Teşkilatları elden geçiriyor, belediyeleri, hükümeti elden geçiriyor. Yani bütün bu elden geçirmelerin amacı 2019'a hazırlık. Bu süreçte bizim herhangi bir il başkanına, herhangi bir belediye başkanına herhangi bir kendisini siyasi güvence altında görmesi söz konusu olamaz. Şunların istifası istenecek, bunların istenmeyecek diye bir şey söz konusu olamaz. Yerel yönetimlerin bu konudaki çalışmaları devam ediyor.

Melih Gökçek özelinde bu tartışmanın yaşanması doğru değil. Melih Bey ile görüşmenin içeriği projeler ve randevudur. Bunun dışına çıkılması söz konusu olmadı."

Sıradaki Haber